ENTRE LÍBIA I ITÀLIA

Open Arms rescata 300 persones del mar en un dia

Els immigrants viatjaven en tres barques i van ser trobats en alta mar

undefined46319064 afp pictures of the year 2018     members of the spanish ngo181221204936

undefined46319064 afp pictures of the year 2018 members of the spanish ngo181221204936 / PAU BARRENA

1
Es llegeix en minuts

El barco de l’oenagé Proactiva Open Arms ha rescatat en alta mar aquest divendres, 21 de desembre, més de 300 persones a bord de tres barques, 24 hores després d’arribar al Mediterrani central per continuar amb la seva tasca humanitària amb persones migrants i refugiades nàufragues.

"A només 24 hores d’arribar al Mediterrani, Open Arms acaba de rescatar en alta mar dues barques en perill de naufragi. Més de 200 persones, homes, dones embarassades, infants, nadons. Al Mediterrani no hi ha Nadal", ha afirmat el fundador i director d’aquesta organització espanyola, Óscar Camps.

Sis hores després, informava del rescat d’una tercera embarcació amb 80 persones a bord: 29 dones, 5 infants i 56 homes, alguns menors. 

Fora de l’estret de Gibraltar

Notícies relacionades

A finals de novembre, l’oenagé va anunciar que tornava al corredor entre Líbia i Itàlia, el més mortífer del món, per prosseguir amb les tasques de rescat de persones migrants davant de la "inacció deliberada" de la Unió Europea en aquesta crisi migratòria i malgrat el risc que de Malta o Itàlia els impedeixi desembarcar en ports segurs.

"Continuarem operant com fins ara, respectant el dret internacional i navegant en aigües internacionals, com hem anat fent sempre, i veurem què passa quan rescatem", va dir Camps durant la roda de premsa en què va anunciar la tornada d’Open Arms a aquesta zona del Mediterrani, i després de quedar inoperatiu el conveni firmat amb el Ministeri de Foment per col·laborar amb Salvament Marítim en els rescats a l’estret de Gibraltar.