TERROR A EUROPA

Puja a cinc el nombre de morts per l'atemptat d'Estrasburg

L'autor, Chérif Chekatt, simpatitzava amb l'ideari d'Estat Islàmic

zentauroepp46230487 estrasburgo181212091324

zentauroepp46230487 estrasburgo181212091324 / PATRICK SEEGER

1
Es llegeix en minuts

El nombre de víctimes mortals del’atemptat terrorista de dimarts passat a Estrasburg s’ha elevat a cinc després de la mort aquest diumenge d’un dels ferits, un home de nacionalitat polonesa.

L’atac, en què hi va haver 11 ferits més, va tenir lloc al centre d’aquesta ciutat francesa, al perímetre del mercat de Nadal, amb una important afluència de públic. L’autor de l’atac, Chérif Chekatt, de 29 anys, va ser abatut dijous per les forces de l’ordre, després de dos dies fugit. Fonts policials van confirmar que Chekatt va lloar Al·là abans d’iniciar l’atac. 

Set persones van ser interrogades sota arrest en el marc de la investigació oberta per la Fiscalia de París.

Els pares dos germans de Chekatt han quedat en llibertat sense càrrecs davant de l’absència d’elements que els incriminessin, així com dues persones més. Una setena continua detinguda.

Notícies relacionades

El pare del’atacant, el francoalgerià Abdelkrim Chekatt, va dir al canal France 2 que es va presentar voluntàriament a comissaria per demanar als agents que si localitzaven el seu fill el mantinguessin informat per intentar convèncer-lo que s’entregués.

Abdelkdrim va afegir que si li hagués explicat els plans "l’hauria denunciat a la policia perquè no matés ningú ni es fes abatre", i va confirmar que Chekatt defensava les tesis de l’organització gihadista Estat Islàmic, que dijous va reivindicar l’atac.