SENSIBILITAT DIPLOMÀTICA

La Policia demana al Winnie The Pooh de la Puerta del Sol que no es disfressi per no ofendre Xi Jinping

La imatge del popular osset es considera una ofensa per al Govern xinès, perquè l'oposició la utilitza per burlar-se del president per la seva semblança física

img djuarez 20170717-134811 imagenes lv otras fuentes xi winnie the pooh-k3ae--656x262lavanguardia-web

img djuarez 20170717-134811 imagenes lv otras fuentes xi winnie the pooh-k3ae--656x262lavanguardia-web

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la brigada provincial d’informació han acudit aquest dimecres a la madrilenya Puerta del Sol amb una missió d’allò més curiosa: demanar a l’home que se sol disfressar de Winnie The Pooh que s’abstingui de fer-ho per un dia perquè per allà hi passarà el president xinès, Xi Jinping, que es troba de visita oficial a Espanya.Xi Jinping

Tot es deu a la semblança física del mandatari xinès amb el popular osset animat, una semblança que s’ha convertit en blanc fàcil en mans dels opositors  al Govern de Pequín. A la Xina, el popular os ha acabat sent censurat després dels nombrosos mems que es reien de la semblança del totpoderós president amb el personatge infantil. Tot el que fes olor de Winnie The Pooh, pel·lícules i mems inclosos,va ser vetat al país asiàtic per evitar burles irrespectuoses cap a Jinping.

La història es remunta al 2013, quan el president xinès feia la seva primera visita als EUA i va aparèixer un enginyós mem comparant la instantània de Jinping passejant amb el llavors president dels EUA, Barack Obama, amb un dibuix de Winnie the Pooh i el seu inseparable amic Tigger. No cal dir que l’esmentat mem es va fer viral i es va transformar en un recurs de primer ordre per ferir el mandatari xinès.

Ara, davant de la possibilitat que Jinping i la seva comitiva passin per la Puerta del Sol amb motiu de la seva visita a la Casa de la Vila, on l’alcaldessa Manuela Carmena li entregarà les claus de la ciutat, la Policia espanyola ha volgut estalviar-li el tràngol de veure al seu 'odiós alter ego' a milers de quilòmetres del seu país.

Identificacions per seguretat

Notícies relacionades

La Policia Nacional ha assegurat que va procedir a identificar totes les persones disfressades i amb la cara tapada a la Puerta del Sol i voltants, encara que en cap moment no es va donar instruccions per treure ningú de la plaça madrilenya.

Un portaveu de la Direcció General de la Policia ha explicat a Europa Press que la mesura es va adoptar per qüestions de seguretat. Fonts policials recorden que és habitual reforçar els controls quan es realitzen a la capital visites de mandataris estrangers, en concret en zones de grans afluències com la Puerta del Sol, on també es pot retirar part del mobiliari urbà.