Espanya demana garanties per a Gibraltar per aprovar l'acord del 'brexit'

El ministre adverteix que no està tot fet i que hi poden haver "sorpreses d'última hora"

6bbd431e-6df9-4e12-8c7c-05b3701c7e16-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

El ministre espanyol d’Exteriors i Cooperació, Josep Borrell, ha demanat aquest dilluns a Brussel·les que la declaració política sobre la relació futura amb el Regne Unitdeclaració política sobre la relació futura amb el Regne Unit deixi clar que les negociacions sobre Gibraltar queden fora de l’àmbit de la UE, per poder recolzar l’esborrany d’acord sobre el 'brexit'.

La primera ministra britànica, Theresa May, "ha dit que no aprovarà l’acord de retirada fins que no tingui la relació futura; ja que nosaltres, el mateix, fins que no sapiguem el que diu, tampoc aprovarem l’acord de retirada", ha afirmat Borrell davant de la premsa durant un Consell a Brussel·les.

Notícies relacionades

"Les dues coses són peces complementàries", ha remarcat, en referència, d’una banda, l’acord aconseguit dimecres, i, de l’altra, a la declaració política que els països ultimen, amb les directrius sobre la relació futura entre Londres i el bloc comunitari.

Abans, en una entrevista a Onda Cero, el ministre ha advertit que s’ha d’estar preparat per a "sorpreses d’última hora". Ateses les consideracions que han expressat diferents països del bloc sobre l’esborrany de l’acord, el ministre ha admès que l’acord pot ser que "no sigui tan pacífic com es presenta".