TENSIÓ AL PAÍS ASIÀTIC

El Pakistan assegura que Asia Bibi no ha sortit del país

La jove va ser excarcerada després de ser absolta del delicte de blasfèmia pel qual estava condemnada a mort

asia-bibi

asia-bibi

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Ministeri d’Exteriors del Pakistan ha afirmat avui que la cristiana Asia Bibi, alliberada dimecres de la presó després de ser absolta del delicte de blasfèmia pel qual va ser condemnada a la pena de mort, segueix al país asiàtic. El portaveu d’Exteriors, Mohamad Faisal, va assegurar que Bibi segueix al Pakistan, desmentint les especulacions que ja estava volant cap a un altre país després de l’enrenou causat per la seva sortida, dimecres a la nit, de la presó de la ciutat de Multan, on feia vuit anys que era al corredor de la mort.

Bibi va ser detinguda el 2010 després d’una baralla sobre l’aigua potable amb altres dones musulmanes del seu poble i aquestes la van acusar d’haver fet comentaris despectius sobre Mahoma, el que va portar la justícia a sentenciar-la a la pena mort acusada de blasfèmia.

Faisal no va aportar més detalls sobre la situació de la dona, l’absolució de la qual el passat 31 d’octubre pel Tribunal Suprem va desencadenar protestes multitudinàries al Pakistan liderades pel partit islamista radical Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP).

Petició per revisar la sentència

El TLP busca que el màxim òrgan judicial del país revisi la sentència i, a finals de la setmana passada, va aconseguir que el Govern es comprometés a impedir la sortida de Bibi del territori pakistanès i a no bloquejar un recurs contra la seva absolució. “No hi ha hagut confirmació per part de cap departament governamental sobre si la maleïda Asia ha anat a l’estranger. Han assegurat que Asia seguirà al Pakistan fins que la decisió sobre la petició de revisió es doni a conèixer”, ha afirmat avui un portaveu del TLP a Twitter.

Notícies relacionades

Després de diversos dies de silenci per part de la comunitat internacional, el ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, va afirmar dimarts que ajudarien Asia a abandonar el Pakistan amb l’ajuda d’altres països europeus. La dura llei antiblasfèmia pakistanesa va ser establerta en l’època colonial britànica per evitar xocs religiosos, però en la dècada de 1980 diverses reformes afavorides pel llavors dictador, Mohamed Zia-ul-Haq, van afavorir els abusos d’aquesta norma.

Oferta d’asil

El Ministeri d’Exteriors d’Holanda, al seu torn, ha confirmat aquest dijous que ofereix asil temporal a Saif-ul-Malook, advocat d’Asia Bibi, i va rebutjar confirmar o desmentir si la dona està de camí a Holanda.

Temes:

Pakistan