26 d’oct 2020

Anar al contingut

SEGREST DE CIVILS

Rebels ugandesos segresten unes 20 persones a la República Democràtica del Congo

La zona del nord-est és molt inestable degut a la presència de desenes de grups armats

El Periódico

Rebels ugandesos segresten unes 20 persones a la República Democràtica del Congo

PASCAL GUYOT

Almenys unes vint persones, inclosos deu nens, han sigut segrestades per presumptes rebels ugandesos del Front Democràtic Aliat (ADF) al nord-est de la República Democràtica del Congo (RDC), van informar aquest dilluns fonts de la societat civil.

El succés es va produir aquest dilluns a la localitat d’Oicha, propera a la ciutat de Beni, a la província de Kivu del Nord, després d’una incursió de membres de l’ADF, que sembla que van segrestar almenys vint persones, segons va explicar a Efe per telèfon el president de la societat civil de Beni, Kizito Bin Hangi.

"Exigim que es prengui alguna mesura per alliberar els menors i la resta dels segrestats", va afirmar l’activista, que va destacar que la seguretat al territori de Beni és encara fràgil i que "no s’està perseguint els capturadors".

La notícia s’ha divulgat l'endemà que un grup d’homes armats, encara no identificats, però el 'modus operandi' dels quals s’ha associat també a l’ADF, ataquessin i incendiessin una de les posicions estratègiques de les Forces Armades de la República Democràtica del Congo (FARDC).

De moment, s’han iniciat accions judicials contra diversos joves de Beni, sospitosos de col·lusió amb rebels de l’ADF, va assenyalar la mateixa font.

Antecedents

El grup rebel va començar la seva campanya de violència el 1996 al districte de Kasese, a l’oest d’Uganda, i després es va expandir a diverses zones frontereres amb la RDC.

Es tracta d’una de les organitzacions armades que en l’actualitat continuen actives al país, després del desarmament el novembre del 2014 del grup rebel M23, que va arribar a controlar bona part de la regió.

Aquesta nació, i, en concret, la regió del nord-est, fa anys que està sumida en un llarg conflicte alimentat per la presència de desenes de grups armats rebels, malgrat l’activitat de l’Exèrcit congolès i de la Missió de l’ONU (Monusco).