A LES XARXES SOCIALS

Veneçuela critica Maduro per un sopar de luxe a Turquia

Usuaris retreuen al dirigent que la seva actitud sigui una "burla", per les greus dificultats de milions de veneçolans

zentauroepp45087585 nicolas maduro de viaje a turquia180918105126

zentauroepp45087585 nicolas maduro de viaje a turquia180918105126

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president veneçolà, Nicolás Maduro, ha rebut fortes crítiques després de la difusió de diversos vídeos en què se’l veu menjant carn en un famós restaurant de Turquia, mentre el país travessa una greu crisi traduïda en escassetat i falta de poder adquisitiu per comprar aliments.

"Això és una sola vegada a la vida ¿oi?", diu Maduro en un dels vídeos, mentre el famós cuiner Nusret Gökçe, conegut com a Salt Bae, pica trossos de carn per al mandatari veneçolà i la seva dona, Cilia Flores.

Les imatges van ser difoses per Salt Bae en el seu compte d’Instagram i esborrades després que es fessin virals. En un altre dels vídeos es veu Maduro fumant un puro mentre rep una camisa amb la imatge del cuiner.

Els veneçolans es moren de gana

"[El] 60% dels veneçolans no ha menjat proteïnes en els últims 30 dies i mentrestant Nicolás Maduro fa un banquet de carn al restaurant més car del món. Mentre ell disfruta de la bona vida pel món, la crisi a la qual ens ha portat s’aprofundeix", va dir a Twitter el diputat opositor Juan Andrés Mejía.

El parlamentari Juan Pablo García va indicar: "Mentre milions de veneçolans mengen escombraries i fugen del nostre país per gana, aquests degenerats disfruten dels diners robats al patrimoni públic. ¡Ho pagaran!". En la mateixa línia s’han pronunciat també artistes veneçolans com el cantant Miguel Ignacio Mendoza, conegut com a Nacho.

"Això és una burla a la gana al meu país. Quina gran vida fa el nostre poc apreciat Nicolás, ¿no? És molt trist el que ha d’aguantar la meva estimada Veneçuela", ha dit Nacho en el seu compte d’Instagram.

Crisi

El president veneçolà s’ha referit a aquest àpat i ha dit que va ser convidat "a dinar amb algunes autoritats de la ciutat" quan es disposava a tornar a Caracas després de la visita a la Xina. "I ens van rebre amb els braços oberts i allà el vam compartim, en un restaurant famós, Nusret, envio una salutació a Nusret, ens va atendre ell personalment, vam estar conversant, disfrutant amb ell, un home molt simpàtic, molt alegre, estima Veneçuela, m’ho va dir diverses vegades", va dir Maduro en transmissió obligatòria de ràdio i televisió.

El cap d’Estat veneçolà va fer aquesta declaració hores després que es divulguessin les imatges per les quals va rebre crítiques a les xarxes socials. Veneçuela passa per una greu crisi econòmica, traduïda en hiperinflació, errors en els serveis públics, pèrdua del poder adquisitiu i escassetat d’aliments.

Notícies relacionades

Segons l’Enquesta sobre Condicions de Vida (Encovi) que realitzen anualment les principals universitats del país, més de la meitat dels veneçolans, per sobre del 61%, va passar a viure en la pobresa extrema el 2017 i va perdre més de 10 quilos de pes.

El Govern ha posat en marxa una sèrie de mesures per fer front a la crisi econòmica, inclosa la regulació dels preus d’alguns productes, com la carn.