DIA HISTÒRIC

El Tribunal Suprem despenalitza l'homosexualitat a l'Índia

La sentència ha tombat una llei britànica de més de 150 anys que criminalitzava amb penes de presó les relacions entre el mateix sexe

undefined44918940 people belonging to the lesbian  gay  bisexual and transgend180906105036

undefined44918940 people belonging to the lesbian gay bisexual and transgend180906105036 / FRANCIS MASCARENHAS

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Tribunal Suprem de l’Índia ha anul·lat aquest dijous la prohibició del sexe gai al país que es remuntava a l’era colonial en una històrica decisió que ha sigut rebuda amb joia per la comunitat LGTB índia, que espera que aplani el camí cap al reconeixement de la igualtat de drets.

"L’article 377 és arbitrari. La comunitat LGTB (Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals) té els mateixos drets que els altres. La visió majoritària i la moralitat general no poden dictar els drets constitucionals", ha assegurat el jutge Dipak Misra al llegir la seva sentència. "La discriminació partint de l’orientació sexual és una violació de la llibertat d’expressió", ha afegit el Suprem. 

Lleis de l’època victoriana

Notícies relacionades

La llei, que datava de l’època victoriana, establia penes de presó a "qualsevol que voluntàriament tingui relacions carnals en contra de l’ordre de la naturalesa". El procediment que ha revisat la validesa de l’article 377 va començar el 10 de juliol passat i l’endemà l’Executiu conservador del primer ministre indi, Narendra Modi, va dir que no recorreria la decisió que prengués la màxima instància judicial sobre la seva constitucionalitat. 

"La història deu una disculpa a les persones [de la comunitat] LGTB per l’ostracisme  i la discriminació" soferts, afirma el tribunal en la sentència.