REFORMA DEL CODI PENAL

Un tribunal de l'Índia condemna a mort dos acusats de violar una nena de set anys

Les proves de l'ADN i les imatges de les càmeres de seguretat han servit al jutge per considerar provat que els dos acusats, Asif i Irfan, van cometre el delicte

zentauroepp42964133 epa3839  bombay  india   16 04 2018   indios musulmanes part180821184014

zentauroepp42964133 epa3839 bombay india 16 04 2018 indios musulmanes part180821184014 / DIVYAKANT SOLANKI

1
Es llegeix en minuts

Un tribunal de l’estat indi de Madhya Pradesh ha condemnat aquest dimarts a mort dos homes acusats de violar i intentar assassinar una nena de set anys, en compliment d’una reforma del Codi Penal que planteja la pena capital per als qui abusin sexualment de menors de dotze anys.

Les proves de l’ADN, així com les imatges captades per les càmeres de seguretat i les declaracions dels testimonis, entre ells la mateixa víctima, han servit al jutge per considerar provat que els dos acusats, Asif i Irfan, van cometre el delicte, segons el diari ‘Times of India’.

Li van tallar el coll

Els acusats van raptar la nena quan aquesta esperava que el seu pare acudís a l’escola a recollir-la i se la van emportar a un lloc aïllat on van perpetrar la violació. A més, van intentar matar-la tallant-li el coll, segons les conclusions del tribunal de Mandsaur.

Notícies relacionades

El cas va desencadenar una onada de protestes a la ciutat a finals de juny, similars a les que s’han donat en altres punts de l’Índia per atacs semblants. El Govern ha promogut un enduriment del Codi Penal per rebaixar els alts nivells de violació, amb gairebé 39.000 denúncies només el 2016.

Les organitzacions defensores dels Drets Humans temen que la xifra real d’abusos sigui molt més gran, en la mesura que part d’aquests casos quedarien silenciats per l’estigma que continua perseguint les víctimes.