'Open Arms' contacta amb el Govern espanyol per poder desembarcar 87 immigrants

Els rescatats suporten per tercer dia altes temperatures, a l'espera d'un port

zentauroepp44530763 migrants take a shower on board spanish ngo proactiva open a180804152311

zentauroepp44530763 migrants take a shower on board spanish ngo proactiva open a180804152311 / JUAN MEDINA

1
Es llegeix en minuts

El barco ‘Open Arms’ segueix al mar Mediterrani amb 87 immigrants rescatats a bord a l’espera que se li assigni un port segur per poder-hi desembarcar. L’oenagé ha confirmat que està seguint els protocols i que ha contactat ja amb el Govern espanyol per sol·licitar una autorització que els permeti atracar en algun port del país.

“Tercer dia a bord i temperatures extremes a coberta. La por de ser tornats de nou a Líbia es calma. Ens confien les seves terribles històries, molts procedents de l’infern de Darfur i (van ser) abusats repetidament a Líbia. Encara sense port de destinació", ha escrit Proactiva a la xarxa social de Twitter.

Les mateixes fonts van explicar que esperen que arribi previsiblement aquesta nit per rellevar-los el vaixell ‘Aquarius’ operat conjuntament per SOS Méditerranée i Metges Sense Fronteres.

De les 87 persones a bord, la immensa majoria (84) procedeixen del Sudan (i d’ells gairebé tots de Darfur), mentre que la resta són un egipci, un gambià i un sirià. Vuit d’ells són menors d’edat, dels quals sis no van acompanyats per adults.

Notícies relacionades

L’oenagé va informar del rescat d’aquestes persones dijous a la xarxa social Twitter i immediatament el ministre de l’Interior de Italia, l’ultradretà Matteo Salvini, que manté una línia dura contra la immigració, va deixar clar que el Govern italià no els permetria accedir a un dels seus ports. “Bon viatge”, els va desitjar Salvini en una ostentació de cinisme.

"