Melania Trump en fa una de grossa amb una jaqueta de Zara

La primera dama visita els centres d'immigrants amb el missatge «En realitat no m'importa, ¿i a tu?» escrit en la part posterior de la jaqueta

zentauroepp43887318 u s first lady melania trump visits the lutheran social ser180621204912 / KEVIN LAMARQUE

zentauroepp43887318 u s  first lady melania trump visits the lutheran social ser180621204912
iuqtojque9m1rpuiawf0f11100

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

En un context de màxima sensibilitat cap a la separació de pares i fills immigrants, el missatge escrit a la part posterior de la jaqueta que portava Melania Trump durant el seu viatge a la frontera amb Mèxic va caure com una bomba. “EN REALITAT NO M’IMPORTA, ¿I A TU?”, es podia llegir a la part del darrere de la jaqueta. La jaqueta és de la marca espanyola Zara i es venia per 39 dòlars, segons els mitjans nord-americans.

Les xarxes de seguida es van fer ressó del missatge, i van destacar que demostrava el nul interès de la primera dama per la sort dels petits separats dels seus pares, cosa que contrasta amb les informacions aparegudes en els últims dies que indicaven que Melania Trump havia quedat horroritzada al conèixer la notícia i que havia pressionat el seu marit perquè firmés l’ordre executiva que posés fi a les separacions. De fet, durant la seva visita va insistir que les famílies fossin reunides de nou com més aviat millor.

El mateix Trump va intervenir a Twitter per dir a qui anava dirigit el missatge de la jaqueta. “El missatge escrit a l’esquena de la jaqueta de Melania va dirigit als ‘Fake News Media’. Melania ha après com de deshonetos són i realment ja no li importa”.

Melania portava posada aquesta peça quan va embarcar al seu avió als afores de Washington per dirigir-se a Texas, i també quan va baixar-ne a la tornada i es va dirigir a la Casa Blanca, segons van captar els fotògrafs presents.

La primera dama no va portar la gavardina durant la seva visita a McAllen (Texas), on va visitar un centre de detenció temporal per a menors immigrants i altres instal·lacions gestionades per la Patrulla Fronterera en aquella localitat.

La portaveu de la primera dama, Stephanie Grisham, va treure importància a l’elecció del vestuari al ser preguntada pels periodistes. “És una jaqueta. No hi havia cap missatge ocult. Després de la important visita a Texas d’avui, espero que els mitjans no optin per centrar-se en el seu vestuari (com van fer l’any passat amb els seus talons alts)”, va afirmar Grisham.

Notícies relacionades

Però la polèmica sobre la gavardina va eclipsar a la pràctica la visita de la primera dama a la frontera, i va copar les portades. Les expressions de sorpresa i incredulitat es van multiplicar a la xarxa social Twitter al difondre’s la fotografia, un usuari es declarava “sense paraules” i un altre aventurava que el missatge anava dirigit a apaivagar la base de votants de Donald Trump.

“Quina jaqueta ha portat a la frontera... I ara estem parlant sobre Melania, no sobre els nens”, va lamentar Michele Martindill, una usuària de Nou Mèxic, en un tuit.