NOU ESCÀNDOL ECLESIAL

L'arquebisbe retirat de Washington, acusat d'abusar d'un adolescent

El Vaticà demana a McCarrick, de 87 anys, que cessi en les seves funcions pels fets ocorreguts a Nova York fa gairebé 50 anys

zentauroepp43865834 file   in this sept  23  2015 file photo  pope francis reach180620175036

zentauroepp43865834 file in this sept 23 2015 file photo pope francis reach180620175036 / Jonathan Newton

1
Es llegeix en minuts
REUTERS

El Vaticà ha demanat a l’arquebisbe retirat de Washington DC, el cardenal Theodore McCarrick, que cessi en el ministeri públic després de descobrir que va ser acusat d’abús sexual a un adolescent fa gairebé 50 anys, van explicar l’arxidiòcesi i el mateix McCarrick dimecres.

McCarrick es troba entre els més alts càrrecs dels més de 6.700 clergues catòlics romans acusats d’abusar de nens des que l’escàndol d’abús sexual de l’església va esclatar el 2002, segons BishopAccountability.org, un grup privat que rastreja les acusacions.

Acusacions creïbles

McCarrick, de 87 anys, va ser acusat d’abusar sexualment d’un adolescent quan era sacerdot a Nova York, va dir en un comunicat. Va agregar que era innocent, però una investigació de l’Església va trobar que les acusacions eren creïbles i fonamentades, va explicar l’arxidiòcesi en un comunicat.

"El Secretari d’Estat del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin, sota la direcció del nostre Sant Pare, el papa Francisco, va ordenar al cardenal McCarrick que s’abstingui de qualsevol ministeri públic o activitat fins que es prengui una decisió definitiva", va dir l’arxidiòcesi. McCarrick va dir que seguiria les instruccions del Vaticà.

L’inici, a Boston 

Notícies relacionades

L’escàndol d’abús sexual per part del clergat va esclatar a Boston i es va estendre per tot el món perquè es van trobar abusos a molts països, la qual cosa li va costar a l’Església milers de milions de dòlars en indemnitzacions a les víctimes i va menyscabar la seva autoritat moral.

A més dels milers de sacerdots acusatsd’abusar sexualment o agredir nens, alguns líders de l’Església d’alt poder, inclòs l’exarquebisbe de Boston, el cardenal Bernard Law, també van ser acusats de permetre que els sacerdots acusats continuïn servint els nens. Law va morir al desembre.