POLÈMICA MIGRATÒRIA

Melania Trump critica la separació d'immigrants sense papers dels seus fills

La primera dama trenca el seu silenci i reclama un acord per demostrar que també es governa «des del cor»

El president dels EUA i els demòcrates es retreuen els uns als altres sobre els 2.000 nens immigrants separats dels seus pares des de l'abril

zentauroepp43821694 files  in this file photo taken on may 7  2018 us first lady180618111736

zentauroepp43821694 files in this file photo taken on may 7 2018 us first lady180618111736 / SAUL LOEB

1
Es llegeix en minuts

En un gest inesperat, la primera dama nord-americana, Melania Trump, ha trencat el seu silenci habitual per reclamar un ràpid acord al Congrés dels EUA que posi fi al drama de la separació dels nens i  pares de famílies d’immigrants indocumentats interceptats a la frontera sud del país. 

A l’escenari polític, ara la majoria sembla estar d’acord en la necessitat d’interrompre aquesta pràctica, però tots semblen acusar l’adversari: mentre els demòcrates qualifiquen de “diabòlica” la separació de menors i adults, Donald Trump responsabilitza de la situació a una llei que assegura haver heretat dels demòcrates.

“[Melania Trump] Odia veure els nens separats de les seves famílies i espera que tots dos costats del Congrés finalment puguin accedir a una reforma migratòria satisfactòria”, ha declarat a la CNN la directora de comunicació de la primera dama, Stephanie Grisham. “Ella pensa que hem de ser un país que respecta totes les lleis però també un país que governa amb cor”, ha agregat.

El Govern dels Estats Units va revelar divendres que la nova política de tolerància zero a la frontera amb Mèxic s’ha saldat amb 2.000 nens separats dels seus pares des de mitjans d’abril. Davant les protestes, el president Trump ha acusat els demòcrates de ser responsables d’aquesta situació i els ha instat a cooperar en una reforma migratòria expansiva, que s’ha esllanguit al Congrés durant mesos.

Humanitat

Notícies relacionades

“Els demòcrates poden oferir una solució a la separació forçada de famílies a la frontera en treballar, per una vegada, amb els republicans en una nova llei ”, va afirmar Trump. “A ningú li agrada veure els nadons sent arrabassats de les mans de la seva mare”, va declarar a la cadena NBC Kellyanne Conway, estreta col·laboradora de Trump.

D’altra banda, l’oposició demòcrata s’ha rebel·lat contra el que considera una manipulació dels esdeveniments. “Li diuen tolerància zero, però un nom més ajustat a la realitat seria humanitat zero. És una política que no segueix absolutament cap lògica”, va declarar el senador Jeff Merkley, en representació d’un grup de demòcrates electes que van visitar la frontera amb Mèxic.