La policia malàisia registra la casa de l'ex primer ministre per possible corrupció

vvargas43368213 this picture taken on may 16  2018 shows members of the roya180517112905

vvargas43368213 this picture taken on may 16 2018 shows members of the roya180517112905 / MOHD RASFAN

1
Es llegeix en minuts

La policia malàisia s’ha emportat diversos objectes personals al acabar un registre a la residència privada de l’ex primer ministre, Najib Razak, que va perdre el càrrec amb la derrota del seu partit a les eleccionsde la setmana passada.

Una desena de vehicles de la policia han participat en el registre, que va començar dimecres a la nit i va acabar de matinada a la casa de l’exdirigent a Kuala Lumpur. El seu advocat, Harpal Singh Grewal, ha indicat que els agents es van emportar bosses, roba i regals, entre altres objectes, però cap document, segons l’agència de notícies Bernama.

"Creiem que [el registre] es va realitzar sota la llei contra el blanqueig de diners", ha declarat el lletrat. Singh ha assegurat que Najib i la seva família han cooperat amb la policia durant el registre, que ha conclòs sense detencions. La policia també ha registrat una altra residència de Najib a la ciutat, de la qual els agents han sortit amb diverses caixes.

Desviació de capitals

Notícies relacionades

El nou primer ministre, Mahathir Mohamad, va donar l’ordre perquè s’impedís la sortida del país de Najib i la seva esposa, Rosmah Mansor, objecte de múltiples sospites de corrupció. Una informació periodística va revelar el 2015 la desviació de 681 milions de dòlars del fons estatal 1Malaysia Development Berhad (1MDB) als comptes privats de Najib.

L’exmandatari va atribuir els diners a un donatiu d’un príncep saudita i va ser exonerat de qualsevol irregularitat tant per 1MDB com pelfiscal general Mohamed Apandi Ali, que va assumir el càrrec poques setmanes després que esclatés l’escàndol.

Temes:

Malàisia