ESTIRA-I-ARRONSA SOBIRANISTA

35.000 persones demanen un nou referèndum d'independència a Escòcia

La manifestació ha recorregut el centre de Glasgow

35.000 persones demanen un nou referèndum d'independència a Escòcia

ANDY BUCHANAN

Es llegeix en minuts

Efe / Edimburgo

Unes 35.000 persones, segons xifres de la Policia, es van manifestar aquest dissabte pel centre de Glasgow, la capital financera d'Escòcia, per demanar la convocatòriad'un nou referèndum d'independència del Regne Unit.

Sota el lema "Independence now" (Independència ara) i en un ambient festiu, la comitiva va partir, al ritme de tambors i gaites, des dels jardins de Kelvingrove fins al parc de Glasgow Green, on, segons els organitzadors, es van arribar a concentrar fins a 90.000 persones.

La plataforma All Under One Banner, organitzadora de l'esdeveniment, pretenia doblar la participació de l'any passat, que va ser de 20.000 persones, un augment respecte al 2016, quan va aconseguir reunir-ne unes 8.000.

‘Sí, encara'

Entre la multitud es van escoltar crits de "Tories out" (‘fora els conservadors') i "Freedom for Scotland" (‘llibertat per a Escòcia'), acompanyats de pancartes amb lemes com "Still yes" (Sí, encara), en al·lusió a l'eslògan de l'última campanya del referèndum –2014– que animava a secundar la independència.

Al llarg de l'any tindran lloc altres actes en ciutats més petites com Dumfries, Bannockburn i Inverness per a "promocionar el missatge del moviment i ajudar a unir la gent", segons va dir Neil Mackay, portaveu d'All Under One Banner.

Et pot interesar

El setembre del 2014, es va celebrar un referèndum a Escòcia en què un 55 % dels votants es va decantar per mantenir-se al Regne Unit, davant un 45 % que va donar suport a la separació.

La victòria del "brexit" al referèndum del juny del 2016, en què Escòcia va votar majoritàriament (62 %) a favor de romandre a la Unió Europea (UE), ha reobert el debat sobre la possible celebració d'una nova consulta.