EL DRAMA DELS REFUGIATS

Desenes de refugiats resulten ferits a Lesbos al ser atacats per ultres

Els agressors cridaven "els cremarem a tots"

zentauroepp37304058 internacional 15 02 2017  campamento de refugiados  de moria170908180200

zentauroepp37304058 internacional 15 02 2017 campamento de refugiados de moria170908180200

1
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

Desenes de refugiats van resultar ferits ahir a la nit a l'illa de Lesbos al ser atacats per grups d'extrema dreta durant una protesta per exigir que s'accelerin els seus procediments d'asil, informen els mitjans locals.

Els refugiats, majoritàriament afganesos que fa mesos que esperen resposta a la seva petició d'asil, s'havien congregat des del migdia a la plaça principal de Mitilene, la capital de Lesbos.

Al vespre, uns quants centenars de joves de la ultradreta els van començar a insultar i els van atacar amb pedres i pals.

Els joves violents van llançar, a més, bengales i van calar foc a contenidors d'escombraries que van empènyer cap a la policia que havia format un setge al voltant dels manifestants.

Coberts amb mantes

Els immigrants es van negar a desallotjar la plaça, van formar diverses rotllanes per protegir-se, al centre de les quals van col·locar dones i nens, i es van tapar amb mantes mullades.

Els atacs van anar augmentant i el centre històric de la ciutat es va convertir en un camp de batalla, segons han explicat als mitjans persones que van presenciar els altercats.

Notícies relacionades

Finalment, aquest matí la policia ha desallotjat la plaça a la força i ha traslladat un per un els refugiats a autocars que els han traslladat al camp de Moria, que acull més de 6.000 persones, més del doble de la seva capacitat.

Durant l'última setmana els migrants ja havien protagonitzat diverses protestes i segudes al centre, però totes havien transcorregut sense incidents.