REPRESÀLIES CONTRA MOSCOU

Els EUA imposen sancions a entitats i ciutadans russos per la ingerència electoral

El Departament del Tresor acusa també el Kremlin d'haver llançat un ciberatac contra la xarxa elèctrica nord-americana

mbenach42521481 files  in this file photo taken on march 14  2018 us preside180315160158

mbenach42521481 files in this file photo taken on march 14 2018 us preside180315160158 / MANDEL NGAN

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

L'Administració de Donald Trump ha imposat sancions contra diverses agències d'espionatge russes i una vintena dels seus ciutadans en resposta a la campanya d'ingerències i desinformació que, segons la intel·ligència nord-americana, va posar en marxa el Kremlin durant les últimes eleccions nord-americanes. Aquestes sancions són la mesura punitiva més seriosa adoptada fins ara per Washington en relació amb l'anomenada trama russa. 

Notícies relacionades

"L'Administració està fent fent front i està contrarestant la maligna activitat cibernètica de Rússia. Això inclou el seu intent d'interferir en les eleccions nord-americanes, els seus destructius ciberatacs i les seves intrusions per atacar infraestructures essencials", ha dit el secretari del Tresor, Steven Mnuchin. "Aquestes sancions selectives són part d'un esforç més ampli per abordar els nefastos atacs en curs que emanen des de Rússia". 

La mesura arriba només unes hores després que França, Alemanya i els Estats Units recolzessin les al·legacions britàniques sobre el presumpte atac amb toxines químiques contra un exagent doble rus i la seva filla establerts a Londres. En el comunicat conjunt han afirmat que és "la primera vegada que s'utilitza de forma ofensiva un agent nerviós" a Europa des de la segona guerra mundial.