CAS RUSSIAGATE

EUA acusa formalment 13 russos d'interferir en el seu procés electoral

Les autoritats els acusen de propagar informació falsa a través de les xarxes socials per crear desconfiança en el procés electoral

mbenach42140059 washington  dc   february 16  u s  deputy attorney general r180216210655

mbenach42140059 washington dc february 16 u s deputy attorney general r180216210655 / WIN MCNAMEE

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

Tretze ciutadans russos i tres empreses d'aquell país han sigut imputats per la seva presumpta participació en les maniobres atribuïdes al Kremlin per interferir en les passades eleccions nord-americanes. Un gran jurat federal els ha acusat formalment de conspiració per defraudar els Estats Units, un càrrec al qual s'afegeix per a tres d'ells el de conspiració per cometre frau bancari i electrònic, i per a cinc més el de robatori d'identitat.

Aquesta és la primera vegada que es presenten càrrecs contra ciutadans estrangers en la investigació que condueix el fiscal especial, Robert Mueller, l'home encarregat de perseguir la interferència russa i dilucidar si la campanya de Donald Trump va cooperar amb el Govern de Moscou, que sempre ha negat que cometés alguna irregularitat.

Perfils falsos

Notícies relacionades

La imputació judicial sosté que l'anomenada Agència d'Investigació d'Internet, una companyia russa establerta a Sant Petersburg, va començar a interferir en el procés polític nord-americà el 2014, una ingerència que es va intensificar durant la campanya a les presidencials del 2016.

Els acusats, segons el gran jurat, es van fer passar per ciutadans nord-americans, van crear perfils falsos i van gestionar pàgines i grups a les xarxes socials amb la intenció d'atraure una audiència nord-americana. “L'objectiu estratègic (de l'Agència d'Investigació d'Internet) va ser crear divisions en el sistema polític nord-americà”, sosté l'acusació.