XOC A LES XARXES

Agre embolic entre José Andrés i Ivanka Trump

El xef espanyol va denunciar en un tuit que la filla del president li havia vetat l'entrada a una festa en un luxós local de Washington

zentauroepp41841148 internacional   combo de ivanka trump y jose andres180129183242

zentauroepp41841148 internacional combo de ivanka trump y jose andres180129183242

3
Es llegeix en minuts

Nova topada entre el xef espanyol José Andrés i els Trump. En aquesta ocasió, el cuiner ha mantingut una polèmica amb Ivanka Trump, la filla i assessora del president nord-americà a qui ha acusat de vetar-li l'entrada a una festa en un luxós restaurant de Washington. 

L'incident que ha desencadenat aquesta agra polèmica va tenir lloc dissabte a la nit quan el xef va penjar al seu perfil de Twitter un selfie a l'entrada del Café Milano, un luxós establiment de Washington, en què assegura que, tot i ser un dels convidats de l'edició del 2018 del sopar de l'Alfalfa Club, se li va impedir entrar a la festa posterior a l'esdeveniment.

Tot seguit, en aquest tuit, José Andrés pregunta a Franco Nuschese, propietari del local, el perquè del seu veto. "¿És perquè Ivanka Trump t'ho ha demanat? T'hauria de fer vergonya".

El missatge va generar una onada de solidaritat amb el xef espanyol. Alguns assistents fins i tot van assenyalar que van veure la filla del president parlant amb Nuschese. Jorge Guajardo, amic del xef i antic ambaixador de Mèxic a la Xina, va assenyalar que al xef se li havia impedit entrar "perquè la seva presència incomodava" Ivanka Trump. 

La polèmica va fer que Ivanka Trump emetés un comunicat en què assegurava que no tenia res a veure amb el fet que li impedissin entrar al restaurant. "No vaig tenir res a veure amb res del que va passar amb ell la nit abans al restaurant", va dir.

El xef va acceptar les disculpes en un altre tuit. "Ara crec que no hi vas tenir res a veure. Treballem ara en el que és important: la reforma migratòria, on els DACA i els ciutadans sense papers poden formar part d'uns EUA forts. Amb fronteres segures. Amb creixement econòmic".

Però la cosa no es va acabar aquí i diumenge a la nit José Andrés va tornar a la seva posició inicial amb un nou tuit després que el restaurant assegurés, també en un tuit, que tot havia sigut un "malentès". 

Encara que en un principi va acceptar les excuses, José Andrés va assegurar: "No confonguem el meu intent de ser generós i seguir endavant amb qualsevol altra cosa. El que va passar va passar i jo defenso la meva postura. Estic a punt per seguir endavant".

Notícies relacionades

Entrevistat per The Washington Post, el xef va assegurar: "Se'm va dir que no era a la llista. Se'm va dir que no era benvingut. Se'm va dir que incomodava alguna gent". Aquest dilluns, el xef ha assegurat a Twitter que algú connectat amb ella (Ivanka Trump) "va fer la trucada perquè no em deixessin entrar... Potser ella no ho sabia, però va passar... I aquest no és el Washington que coneixem". 

El xef espanyol està en guerra amb els Trump des que, el 2015, el llavors magnat li va reclamar una indemnització de 10 milions de dòlars per trencar l'acord a què havia arribat amb el magnat per gestionar el restaurant d'un dels seus flamants hotels. José Andrés va anunciar que no obriria aquell establiment després que Trump carregués contra els immigrants.

Temes:

José Andrés