ÀFRICA OCCIDENTAL

Tres turistes espanyoles, atracades i violades al sud del Senegal

Les dones viatjaven amb un altre espanyol quan el seu vehicle va ser assaltat per una banda armada que va fugir després de l'atracament

mbenach5087545 diogue 02 09 06 salida de dos cayucos en un  brazo del rio c180126163041

mbenach5087545 diogue 02 09 06 salida de dos cayucos en un brazo del rio c180126163041 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Efe / Dakar

Les forces de seguretat del Senegal han obert una investigació per detenir els autors del robatori i la violació a quatre turistes espanyols que viatjaven dijous a la regió sud del país de l'Àfrica occidental, ha indicat un portaveu de la gendarmeria que ha sol·licitat l'anonimat.

"Estem investigant el cas i esperem arrestar els culpables i posar-los en mans de la Justícia", ha declarat un funcionari implicat en les investigacions a la localitat de Diouloulou (sud-oest), on es dirigien els turistes quan el seu vehicle va ser atracat per una banda armada.

Les víctimes, un home i tres dones, van ser retingudes pel grup, encara sense identificar, que va agredir sexualment les dones i els van robar 4.400 euros i 315.000 francs CFA (uns 480 euros).

Una de les tres turistes ha sigut ingressada en un centre de salut a Kafountine, localitat costanera a uns 24 quilòmetres de Diouloulou, per rebre assistència mèdica.

Rebel·lió armada

La regió de Casamance, la zona més turística del país, és l'escenari d'una rebel·lió armada des del 1982, i, tot i un període de calma relativa, es registren de tant en tant atacs armats.

Notícies relacionades

L'últim atac en aquesta zona amb aspiracions secessionistes va tenir lloc a la selva de Bofa el 6 de gener, quan van morir 15 persones. Els presumptes autors van ser detinguts i posats sota custòdia judicial.

A causa de la inseguretat, França Espanya van desaconsellar als seus ciutadans que viatgessin, fins a nou avís, per la carretera número 4, que uneix la capital regional, Ziguinchor, i la frontera amb Guinea Bissau.