SEGONS 'THE NEW YORK TIMES'

Hillary Clinton va mantenir en nòmina un assessor acusat d'assetjament sexual

Burns Strider, conseller religiós de la candidata el 2008, va conservar el seu lloc de treball malgrat la recomanació en contra de la cap de campanya, Patti Solis Doyle

mbenach39981896 file   in this april 6  2017 file photo  former secretary of180126193346

mbenach39981896 file in this april 6 2017 file photo former secretary of180126193346 / Mary Altaffer

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Washington

A un dels principals assessors de la campanya presidencial de Hillary Clinton el 2008 se li va permetre mantenir el seu càrrec després que Clinton sabés que havia sigut acusat de reiterat assetjament sexual per una subordinada, segons ha publicat 'The New York Times'.

Una empleada de 30 anys va presentar una queixa en aquell moment contra el conseller religiós de Clinton, Burns Strider, de qui va afirmar que havia tingut un comportament inapropiat amb ella. Segons el seu testimoni, li havia fet un petó al front, li havia tocat les espatlles i li havia enviat correus electrònics suggerents.

Notícies relacionades

La cap de campanya de Clinton, Patti Solis Doyle, va suggerir a la candidata que apartés del càrrec Strider, segons van confirmar diverses fonts al 'NYT', però el conseller va continuar al seu lloc de treball, segons la informació publicada. Va seguir rebent la seva remuneració durant diverses setmanes i se li va ordenar assistir a sessions d'assessorament. La dona que va presentar la queixa va ser traslladada a un altre departament.

Més endavant, Strider va treballar per a Correct the Record, un grup independent que va recolzar la carrera presidencial de Clinton el 2016. Va ser acomiadat mesos després de començar aquella feina enmig d'acusacions que havia assetjat una ajudanta, segons 'The New York Times'.