nous comicis

Al-Sissi es presentarà a la reelecció en les presidencials egípcies

El president del país anuncia oficialment la seva candidatura per a les eleccions que tindran lloc al març

zentauroepp26391380 egyptian president abdel fattah al sisi  c  attends the grad170512195554

zentauroepp26391380 egyptian president abdel fattah al sisi c attends the grad170512195554 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts

El president egipciAbdul-Fatah al-Sissi, ha anunciat oficialment la seva intenció de presentar-se a les pròximes eleccions presidencials, previstes per al març vinent, per repetir mandat al capdavant de la direcció de l'Estat, que ha governat amb puny de ferro en els últims anys. "Permeteu-me que anunciï la meva candidatura al pròxim mandat presidencial. El que espero de vosaltres és que mostreu al món el volum de la vostra participació en les eleccions presidencials, sigui quina sigui la vostra elecció", es pot llegir a la pàgina oficial del president a les xarxes socials.

Malgrat que fins ara no havia anunciat la seva intenció de concórrer a la carrera electoral, fotos d'Al-Sissi amb lemes a favor que repeteixi mandat es poden veure en nombrosos llocs de la capital, fins i tot amb el suport de diputats parlamentaris, malgrat que la campanya electoral encara no ha començat. El 9 de gener, el cap del grup parlamentari majoritari de la coalició Daam Masr (Suport a Egipte) va anunciar que 400 diputats ja havien recolzat la candidatura d'Al-Sissi.

Suport per concórrer a les eleccions

Per concórrer als comicis, els candidats necessiten la ratificació d'almenys 20 parlamentaris o 25.000 firmes de ciutadans amb dret a vot residents en almenys 15 províncies egípcies, amb un mínim de 1.000 firmes per cada regió. Els avals han de ser presentats abans del 30 d'aquest mes per poder prendre part en les eleccions, que tindran lloc els dies 26, 27 i 28 de març.

Notícies relacionades

Fins ara, només dos polítics més, l'opositor Khàlid Ali, i el mediàtic Muctada Mansur, president del club esportiu egipci Al-Zamalek, han mostrat la seva intenció de participar en els comicis, on la victòria d'Al-Sissi es dona per feta.

Al-Sissi va fer el seu anunci ahir a la nit durant la clausura d'una conferència de diversos dies en què va presentar els èxits aconseguits durant la seva candidatura, que va començar després de les eleccions del maig del 2014, encara que ja dirigia els designis del país des del cop d'Estat del juliol del 2013, contra el president islamista Mohammad Mursi.