CONFLICTE

El primer ministre de l'Iraq anuncia el "final de la guerra" contra l'Estat Islàmic

Les forces armades de l'Iraq també han emès un comunicat en què anuncien que el país està "totalment alliberat" de l'Estat Islàmic

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

El primer ministre de l'Iraq, Haider al-Abadi, ha anunciat aquest dissabte "el final de la guerra" després de tres anys de lluita entre les forces governamentals per eliminar el grup gihadista Estat Islàmic de l'Iraq.

"Les nostres forces tenen el control total de la frontera entre l'Iraq i Síria, i és per això que anuncio el final de la guerra contra el Daesh", acrònim aràbic d'ISIS, ha assegurat Al-Abadi en una trobada organitzada pel sindicat iraquià de periodistes.

Les forces armades de l'Iraq han emès un comunicat en què anuncien que el país està "totalment alliberat" de l'Estat Islàmic.

Dies enrere, Rússia també havia anunciat la derrota de l'Estat Islàmic a l'Iraq.

El primer ministre ha afegit que "la victòria s'ha aconseguit gràcies a la unitat de tots els iraquians en la lluita contra un enemic que no es pensava que veuríem aquest dia".

Nínive i Al-Anbar

Per la seva banda, el subcomandant de les forces iraquianes conjuntes Abdelamir Iarala ha anunciat el final de la guerra contra el grup terrorista Estat Islàmic (EI) després de la recuperació dels últims territoris que els gihadistes controlaven al costat de la frontera Síria, a les províncies occidentals de Nínive i Al-Anbar.

Notícies relacionades

"S'ha consumat l'alliberament de tots els territoris de l'Iraq de les bandes de Daesh (acrònim en àrab de l'EI) i les nostres forces controlen les fronteres entre l'Iraq i Síria des del pas fronterer d'Al-Ualid fins al de Rabia", ha dit Iarala en un comunicat.

L'Estat Islàmic va llançar l'estiu del 2014 una àmplia ofensiva a Síria i a l'Iraq, i va ocupar una gran part del territori iraquià, on el 10 de juny d'aquell any va aconseguir controlar Mossul, la segona ciutat del país, i el principal nucli urbà que va caure en mans dels gihadistes.