Detingut un sospitós per l'atemptat de Londres

La detenció d'un noi de 18 anys ha tingut lloc a l'àrea portuària de Dover

zentauroepp40116733 atentado en el metro de londres170915095016

zentauroepp40116733 atentado en el metro de londres170915095016

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Un noi de 18 anys ha sigut detingut avui a Dover, al sud-est d'Anglaterra, en relació amb l'atemptat a l'estació de metro Parsons Green, al sud-oest de Londres, segons ha informat Scotland Yard. El sospitós, detingut aquest matí per les forces policials del comtat de Kent a l'àrea portuària de Dover, serà portat a una comissaria de Londres per ser interrogat.

El noi, de qui no s'han facilitat la identitat ni la nacionalitat, ha sigut arrestat per un suposat delicte de terrorisme, segons han precisat les forces de l'ordre. "Hem fet un arrest significatiu aquest matí. Si bé estem satisfets amb el progrés aconseguit, aquesta investigació continua i l'amenaça es manté en crítica (el nivell més alt)", ha assenyalat avui el subcomissari de Scotland Yard, Neil Basu.

"La població s'ha de mantenir alerta", ha insistit Basu, i ha qualificat l'actual investigació sobre l'atac d'ahir de "complexa". "Aquesta detenció portarà a un augment de l'activitat dels nostres agents. Per raons de la investigació, no donarem més detalls sobre l'home arrestat", ha afegit el subcomissari.

La Policia ha informat que els agents han pogut parlar amb 45 testimonis de l'explosió d'ahir. L'estació de metro Parsons Green s'ha reobert avui després de l'explosió en què 29 passatgers van resultar ferits.

Màxima alerta

Un artefacte de fabricació casolana, contingut en una galleda blanca, va explotar parcialment en un tren de la línia District que es dirigia al centre de la capital britànica a l'hora punta del matí. Els ferits van rebre atenció mèdica en diversos hospitals de Londres, encara que cap tenia gravetat.

Notícies relacionades

L'atac va ser reivindicat pel grup terrorista Estat Islàmic (EI), tot i que les forces de l'ordre encara no han indicat si aquesta organització podria estar darrere de l'incident de divendres. La primera ministra britànica, Theresa May, va anunciar ahir a la nit la decisió d'elevar a "crític" el nivell d'alerta terrorista, que significa que un atemptat pot ser imminent.

Amb l'augment de l'alerta a "crític", soldats britànics prestaran ajuda a la Policia per reforçar la seguretat en punts clau de Londres, com la xarxa de transport i els estadis de futbol, ja que avui hi haurà jornada de la Premier League anglesa.