polèmica a l'Argentina

Atribuïda a la Policia la desaparició d'un jove activista argentí

La fundació Baltasar Garzón manté que el cas esquitxa la Gendarmeria

Atribuïda a la Policia la desaparició d'un jove activista argentí

MARCOS BRINDICCI (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

La Fundació Internacional Baltasar Garzón ha assegurat aquest dissabte que la desaparició de Santiago Maldonado, un jove activista argentí que va ser vist per última vegada fa un mes en una manifestació indígena, té "tota la naturalesa de desaparició forçada". "El que va passar, el silenci, la confusió, notícies falses, el negacionisme oficial, ja són coses massa conegudes en la història de l'Argentina", subratlla el president de la Fundació, l'exmagistrat Baltasar Garzón.

Notícies relacionades

Milers de persones van protestar aquest divendres a Buenos Aires i altres ciutats argentines per exigir l'aparició amb vida de Maldonado, de 28 anys, que el dia 1 d'agost va participar en una manifestació de la comunitat maputxe Lof Cushamen a Esquel, província de Chubut, que va ser reprimida per efectius de la Gendarmeria.

En la concentració principal, a la històrica Plaza de Mayo portenya, es van sentir acusacions contra la Gendarmeria, la policia de fronteres, que va reprimir amb bales de plom i goma la manifestació en què va ser vist per última vegada Maldonado, i contra el Govern, especialment la ministra de Seguretat, Patricia Bullrich. Garzón considera necessària "una investigació amb llum i taquígrafs" per saber què ha passat amb el jove activista.