La policia mexicana investiga el segrest d'una espanyola a l'estat de Tamaulipas

La víctima, d'origen valencià i que resideix a Mèxic des de fa tres anys, va ser raptada el 2 de juliol en una zona on actuen diversos grups criminals del narcotràfic

Família de la desapareguda a Mèxic reclama ajuda. / EUROPAPRESS

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats mexicanes investiguen la desaparició de l'espanyola de 34 anys Pilar Garrido Santamans, en parador desconegut des del 2 de juliol, a l'estat de Tamaulipas. El portaveu de seguretat de Tamaulipas, Luis Alberto Rodríguez, ha indicat que el marit de la víctima va presentar la denúncia de desaparició hores després dels fets, el 2 de juliol.

D'acord amb la informació de la Fiscalia estatal, Pilar Garrido Santamans va desaparèixer als voltants del municipi Soto La Marina. Garrido Santamans és d'origen valencià i resideix a Mèxic des de fa uns tres anys.

Rodríguez ha dit que l'estatus jurídic per a la investigació és el de "persona no localitzada", perquè no es pot considerar un segrest ja que fins ara no hi ha hagut una petició de rescat, fet que resulta molt poc comú en casos similars.

Tampoc hi ha "indicis que pogués estar privada de la seva llibertat", ha afegit la fiscalia estatal en una nota informativa facilitada a Efe.

REGIÓ MOLT VIOLENTA

El succés va tenir lloc a l'estat de Tamaulipas, al nord-est, una de les regions més violentes del país, quan la parella i el seu fill d'1 any tornaven a Ciudad Victoria després de passar uns dies a la platja.

D'acord amb la denúncia del marit, "van ser interceptats, i a ella la van fer baixar del vehicle", ha indicat el portaveu, mentre que ell mateix i el fill de la parella van continuar el camí.

La Fiscalia estatal ha posat en marxa diversos operatius de recerca a la regió de Soto La Marina en què "han participat desenes de policies federals i de la Procuradoria General de Justícia de Tamaulipas, amb suport de canins i un helicòpter", diu el text.

Notícies relacionades

El cas s'investiga com un fet molt poc habitual i amb totes les línies d'investigació obertes en un estat marcat per la violència entre els diferents grups del crim organitzat, principalment el càrtel del Golfo i els Zetas, i d'aquests amb les forces de seguretat. 

El mes de setembre passat va ser segrestada i assassinada a Mèxic una neboda del president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar. Els seus captors es van posar en contacte amb la família per demanar un rescat, que es va pagar, però en una quantitat inferior a l'exigida.

Temes:

Segrestos Mèxic