Sexe, alcohol i armes: així va ser la desenfrenada festa de la policia de Berlín que escandalitza els alemanys

Fins a 220 agents de la capital han sigut expulsats del dispositiu del G20 per muntar una polèmica celebració amb sexe en públic, alcohol, exhibició d'armes i per causar destrosses

 

  / AFP / BODO MARKS

3
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El primer cap de setmana de juliol els líders de les vint principals potències del món (G20) es reuniran a Hamburg per debatre grans problemes com el canvi climàtic o la guerra de Síria. Preocupats per garantir la seguretat, la ciutat alemanya va sol·licitar l'ajuda policial a altres Estats d'Alemanya però per a Berlín la seva missió no ha durat ni dos dies. Al voltant de 220 agents de la capital van ser expulsats aquest dimarts del dispositiu al descobrir-se que durant la nit de diumenge van organitzar una festa desenfrenada en què es va barrejar alcoholsexe i l'exhibició d'armes.

Segons va avançar el diari ‘Berliner Zeitung’ aquest dimarts, fins a tres unitats dels cossos de seguretat berlinesos van ser tornades a casa per la polèmica que ha generat aquesta celebració. La policia va arribar a la petita localitat de Bad Segeberg, a l'Estat de Schleswig-holstein, diumenge passat i es va instal·lar en un campament de contenidors que anteriorment havia sigut la llar de refugiats. Poques hores més tard, els agents van deixar anar els seus instints en una festa en què hi va haver sexe en públic, es va pixar contra les tanques del recinte, es van causar importants destrosses i fins i tot es va veure una oficial ballant sensualment a sobre d'una taula vestida només amb un barnús mentre subjectava en una mà la seva pistola oficial.

Així, segons el canal públic RBB, almenys un dels membres de la policia berlinesa també es va veure involucrat en una calorosa discussió que va acabar a cops de puny contra un altre agent de la ciutat alemanya de Wuppertal, també present a Hamburg. Segons va afegir el diari ‘Spiegel’, diversos agents van cridar amb les seves armes en alt i es van trobar pipes d'aigua a les seves habitacions. Els veïns d'aquesta petita ciutat van reportar queixes pel soroll d'una esbojarrada celebració que va durar fins a les 6.30 de la matinada.

EXPULSATS A CASA

Després de conèixer aquests controvertits fets, la mateixa policia de Berlín va confirmar que aquestes tres unitats havien sigut expulsades de la seva participació en la seguretat de la cimera del G20. Ara, els espera un interrogatori sobre el seu comportament i fins i tot sancions. Malgrat les crítiques per aquest escàndol, el ministre de l'Interior de la capital, Andreas Geisel va defensar el treball dels seus agents assegurat que “la seva feina no es pot veure perjudicada per aquests incidents”.

Notícies relacionades

Els mateixos protagonistes també van confirmar a través del compte oficial de Facebook de la policia de Berlín que van organitzar la festa per celebrar l'aniversari de dos dels agents del cos. “Sí, ens en vam anar de festa”, apunta el comunicat. “Sota aquest uniforme hi ha éssers humans”. No obstant, la policia d'Hamburg va veure en l'actitud dels seus companys un comportament “inacceptable”. La setmana que ve Berlín enviarà fins a 500 agents més a Hamburg per col·laborar en les tasques de seguretat.

Però no tot Berlín s'ha posat les mans al cap amb aquesta polèmica. Més enllà de les crítiques de les autoritats i la classe política, els clubs electrònics que han portat la capital a ser un referent mundial en la música electrònica s'ho han pres amb més humor. “L'equip de Berlín ha portat a terme la seva missió de ser un model de referència i ha organitzat una gran festa”, ironitzava la Comissió de les Discoteques de Berlín. Per ells, l'expulsió dels agents és un retorn gairebé heroic a la capital que els serà recompensat amb “entrades gratis per al club que desitgeu”.