FOC AMIC

Les forces de seguretat de Somàlia maten un ministre per error

La patrulla militaritzada va confondre la víctima amb un militant islamista

92451088 abastriumph

92451088 abastriumph

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Obres Públiques de Somàlia, Abbas Abdullahi Sheik Siraji, va morir dimecres a la nit tirotejat per guàrdies de seguretat davant del palau presidencial a Mogadiscio, segons han informat aquest dijous fonts governamentals. Les forces de seguretat van obrir foc contra el vehicle en què viatjava el ministre, i que es disposava a entrar al palau, al creure erròniament que es tractava d'un "cotxe sospitós". Els agents van confondre el ministre amb un militant islamista.

Abdullahi, de 31 anys, va morir a l'acte a causa dels trets. Era el ministre més jove del nou Govern somali format després de les històriques eleccions presidencials celebrades el 8 de febrer.

VIATGE SUSPÈS

El president de Somàlia, Mohamed Abdullahi 'Farmaajo', que estava de viatge a Etiòpia, ha anunciat que tornarà immediatament per poder assistir al funeral aquest mateix dijous. Farmaajo ha ordenat la detenció dels responsables i, segons els mitjans locals, ja hi ha quatre guàrdies detinguts.

Notícies relacionades

El ministre assassinat havia nascut en un camp de refugiats i, el novembre del 2016, es va convertir en el diputat més jove. El febrer d'aquest any va ser nomenat ministre.

Somàlia ha viscut en guerra o enmig de violents conflictes des que l'històric líder Siad Barre, que va governar el país durant més de 20 anys, va ser enderrocat per un cop d'Estat el 1991. Actualment el Govern somali combat contra els gihadistes d'Al-Xabab, un grup afiliat a Al-Qaida.     

Temes:

Somàlia