PRESSIONS DIPLOMÀTIQUES

Veneçuela anuncia que abandonarà l'OEA

Caracas havia amenaçat de deixar l'organització internacional si els altres països americans es reunien per parlar del règim de Maduro

 

 

1
Es llegeix en minuts

La ministra de Relacions Exteriors de Veneçuela, Delcy Rodríguez, va anunciar aquest dimecres que el seu país emprendrà aquest dijous un procediment per abandonar l'Organització d'Estats Americans (OEA), després que aquest estament hagués convocat una reunió de cancellers sense l'aval de Veneçuela.

"Demà, tal com ha indicat el president, Nicolás Maduro, presentarem la carta de denúncia a l'Organització d'Estats Americans i iniciarem un procediment que triga 24 mesos", va dir aquest dimecres Rodríguez des del palau presidencial de Miraflores en emissió pel canal estatal VTV.

Notícies relacionades

L'Organització d'Estats Americans (OEA) va aprovar dimecres la convocatòria d'una reunió de ministres d'Exteriors per abordar la crisi política de Veneçuela. Hi van votar a favor 19 països: Guyana, les Bahames, Santa Lucía, l'Argentina, Barbados, el Brasil, el Canadà, Xile, Colòmbia, Costa Rica, els Estats Units, Hondures, Guatemala, Jamaica, Mèxic, Panamà, el Paraguai, el Perú i l'Uruguai; 10 en contra, quatre es van abstenir i hi va haver una absència.

No s'ha especificat de moment ni quan ni on se celebrarà aquesta sessió ministerial, ja que l'únic aprovat és la convocatòria. Veneçuela va amenaçar de deixar l'OEA si se celebrava aquesta reunió de ministres d'Exteriors, cosa per a la qual necessitaria esperar dos anys i pagar els diners que deu en quotes pendents, que puja a 8,7 milions de dòlars, segons estableix la Carta de l'OEA, el document fundacional del 1948.