Dadak: dones, drogues, avions privats i culleres per treure ulls

El traficant francopolonès duia una vida de luxe a Eivissa, on es va construir una autèntica fortalesa

37869983 60

37869983 60

3
Es llegeix en minuts
Antonio Baquero
Antonio Baquero

Periodista

ver +

A Pierre Dadak li agradava envoltar-se de tipus de persones: les models i els guardaespatlles. De tots dos tipus n’havien passat en abundància per la mansió que es va comprar a Caló d’en Real, a Eivissa, a través de diverses empreses interposades i que, després d’una inversió de 200.000 euros, va convertir en una autèntica fortalesa habilitada amb sensors de moviment, vidres antibales i fins i tot amb una habitació del pànic. Per si no n’hi havia prou, el jardí el custodiaven dos intimidants preses canaris. A la porta hi havia una placa del Govern de Guinea Bissau amb la qual pretenia aparentar immunitat diplomàtica ja que assegurava que era conseller econòmic del president.

Permanentment, al traficant l’envoltava un grup d’almenys tres guardaespatlles, la major part d’ells sortits de les forces d’elit de Polònia. Algun fins i tot exercia de la seva mà dreta i, a més de protegir-lo, s’encarregava de gestionar negocis –els de menys pes, això sí– a la seva Polònia natal.

Aquest blindatge va complicar i molt la seva detenció. Els agents del Grup d’Operacions Especials de la Policia Nacional, en una operació per a la qual van fer falta gairebé 40 minuts i en què va intervenir fins i tot un helicòpter, van assaltar la vivenda i van haver de reduir els guardaespatlles, alguns dels quals es van resistir. Dadak va aprofitar per refugiar-se a la seva habitació del pànic, amb una porta blindada que la policia no va dubtar a volar. Tot i així, Dadak es va escapar per una finestra i va córrer cap al bosc, on va ser interceptat i va acabar amb el nas trencat. 

L’arrest va posar fi a la vida de luxe que Dadak duia a Eivissa. Una flotilla de cotxes d’alta gamma, entre ells un Ferrari, viatges en jet privat, i els restaurants més exquisits de l’illa. En les converses interceptades mitjançant les escoltes, així com en fotografies que ell mateix es feia, Dadak presumia de disposar de la companyia de boniques dones, a les quals portava al seu avió privat i amb qui organitzava festes per a les quals no dubtava a fer repartir droga.

«Sí, perquè mira, jo t’ho explico, les russes... [Un amic] em va portar dues russes a casa i a les dues hores ja estaven [intel·ligible] ¿saps? Els dius que tens tres avions privats, ja saps com es lliga, germà», li diu Dadak a un interlocutor per telèfon, en una transcripció a què ha tingut accés EL PERIÓDICO. Dadak li demana a aquell amic que li passi abans les fotos de les noies que aniran a la festa: «Envia’m la seva informació, que em masturbi una mica mirant les seves fotos a Facebook».

L'exmodel Katerina Dirgina.

Notícies relacionades

A l’única dona a qui Dadak sembla que guardava respecte és Kateryna Dirgina, la seva exparella. Malgrat que relació s’havia acabat, aquesta exmodel ucraïnesa seguia actuant com a testaferro de Dadak, estant al capdavant d’algunes de les seves principals empreses. De fet, fonts pròximes a les indagacions sostenen que «Dadak respecta enormement Dirgina i ella té un paper clau en la seva trama». El jutge sembla observar evidències en aquest sentit ja que, d’entre tots els detinguts, ella i Dadak són els únics que encara són a la presó.

El presumpte traficant, que havia començat la seva carrera delictiva a França, on va néixer de pares polonesos, robant cotxes de luxe llogats a França, tan aviat mostrava una cara amigable i festiva com es convertia en un ésser colèric. Així va quedar recollit en les trucades interceptades per la policia en què Dadak intentava, a través d'amenaces, recuperar els diners que havia prestat a diversos individus. «Us mataré a vosaltres i als vostres fills, agafaré una cullera i et trauré un ull de la cara...», va amenaçar Dadak a un morós en una trucada interceptada l’agost del 2015.