CARRERA A L'ELISI

Valls gira l'esquena al candidat socialista i diu que votarà per Macron

L'ex primer ministre francès justifica la seva decisió "davant l'amenaça que representa el populisme, l'extrema dreta" de Marine Le Pen

 

  / REUTERS / VINCENT KESSLER

1
Es llegeix en minuts

L'ex primer ministre socialista francès Manuel Valls ha anunciat que en les pròximes eleccions presidencials votarà pel que va ser el seu ministre d'Economia, el candidat social liberal Emmanuel Macron, davant el risc de victòria de la ultradretana Marine Le Pen.

"Davant l'amenaça que representa el populisme, l'extrema dreta (...), no es pot assumir cap risc", s'ha justificat Valls per explicar que es decantarà per Macron i no pel candidat socialista, Benoît Hamon, del sector més esquerrà del partit, que el va vèncer a les primàries del seu partit al gener.

Notícies relacionades

Valls ha insistit que la seva aposta per Macron és una qüestió "de raó", i ha precisat que no s'alinearà amb el seu exministre d'Economia i que no participarà en la campanya electoral de Macron.

DEBACLE SOCIALISTA

Els sondejos indiquen que la presidència se la disputaran Macron, com a favorit, i Le Pen a la segona volta, prevista per al mes de maig. En la primera volta, Hamon, apareix en un humiliant cinquè lloc, cosa que posa de manifest la debacle del Partit Socialista de l'actual president, François Hollande.