"Hi havia molta sang"

Testimonis de l'atemptat al cor de Londres constaten el caos i el terror

 

  / TOBY MELVILLE

2
Es llegeix en minuts

Han sigut legió els testimonis de l'atac als voltants del Parlament britànicatac voltants Parlament britànic i dels seus relats es desprèn la incertesa, primer, i el terror després, al constatar estar enmig d'un atemptat. Radoslaw Sikorskiprofessor del Centre per a Estudis Europeus de Harvard, ha vist com diverses persones estaven a terra ferides a la calçada del Pont de Westminster. "Un cotxe ha envestit almenys cinc persones", ha constatat a Twitter, on ha compartit un vídeo que documenta el moment.

Martin Pearce, un altre testimoni, visiblement commocionat, ha ressaltat que "hi havia molta sang". "Quan estava pujant les escales -afegeix- un home estava a terra i estava sent atès pels metges i, al seu costat, hi havia una dona també a terra que no sé si havia sigut apunyalada o víctima d'un tiroteig", ha relatat.

Rick Longley ha vist amb els seus propis ulls el moment en què un home apunyalava un policia fora de Westminster. "Estàvem sortint del metro quan hem sentit un gran estrèpit, un cotxe havia xocat i havia atropellat diverses persones", afegeix. "Estaven estirades a terra quan una multitud ha sortit corrent de la cantonada per les portes oposades al Big Ben. Llavors, afegeix el testimoni, "un home passa pel meu costat amb un gran ganivet i comença a apunyalar el policia". "Mai havia vist res semblant", ha dit, encara nerviós: "No podia creure el que estava veient".

"HA SIGUT HORRIBLE"

Dues dones ho han vist tot a través de les finestretes de l'autobús. “Nosaltres anàvem pel pont i hem vist literalment 10 cossos a terra; bé entre 10 i 12 tots escampats i que semblaven haver sigut disparats", ha relatat una d'elles per afegir: "Ha sigut horrible, absolutament horrible, darrere viatjaven tres noies mexicanes joves que s'han quedat traumatitzades".

"ESCENES DE PÀNIC"

“Anava pel pont i mentre esperava que el semàfor canviés, un vehicle 4x4 gris o verd, no n'estic segur, ha envestit un vianant. En aquell moment no li vaig prestar atenció, però després del segon i tercer atropellament he començat a pensar que alguna cosa dolenta estava passant”, assegura un altre testimoni via Twitter. “No sé què deu haver passat més enllà del pont, però aquí hi havia gent a la vorera i el cotxe ha anat directe cap a ells”.

després del segon i tercer atropellament he  cotxe ha anat directe cap a ells“Tan aviat com he sospitat que estava passant alguna cosa dolenta, he deixat de pensar en la gent de més endavant i he parat el trànsit per atendre la persona que havia sigut atropellada”, continua.

Notícies relacionades

“A partir de llavors -afegeix el testimoni- s'ha estès el pànic i hem començat a trucar a la policia, a les ambulàncies i a atendre els ferits”.

El redactor de política del 'Daily Mail' Jason Groves ha sigut testimoni del succés des de la seva finestra.  "Un home s'ha aproximat a l'entrada de vehicles brandant alguna cosa, cap al policia, que ha caigut", ha començat comentant per afegir: "L'home ha corregut llavors cap al 'hall' de Westminster i han aparegut agents vestits de paisà". "Llavors, -afegeix-, han disparat a l'home no des de la porta sinó des de dins amb una pistola, s'han acostat i han tornat a disparar i no s'ha tornat a aixecar".