La policia interroga Fillon i la seva dona en relació amb les presumptes feines fictícies

Després de la polèmica, el centrista Emmanuel Macron li menja terreny en els sondejos

El candidat conservador va demanar en un gran míting a París que no s'ataqui la seva dona

Francois Fillon, member of Les Republicains political party and 2017 presidential candidate of the French centre-right, and his wife Penelope attend a political rally in Paris, France, January 29, 2017. Picture taken January 29, 2017. REUTERS/Pascal Rossignol

Francois Fillon, member of Les Republicains political party and 2017 presidential candidate of the French centre-right, and his wife Penelope attend a political rally in Paris, France, January 29, 2017. Picture taken January 29, 2017. REUTERS/Pascal Rossignol / PASCAL ROSSIGNOL (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

La investigació judicial sobre els suposats llocs de treball ficticis de Penelope Fillon avança a passos agegantats. El candidat conservador a la presidència de la República francesa, François Fillon, i la seva dona van presentar declaració ahir per separat davant els policies de l’oficina central de lluita contra la corrupció.

    Després de les revelacions realitzades la setmana passada per Le Canard Enchaîné, la fiscalia havia ordenat l’obertura d’una investigació preliminar per esbrinar si el líder dels Republicans va cometre un delicte de desviament de fons públics. Durant vuit anys, Penelope Fillon va cobrar mig milió d’euros com a assistent parlamentària del seu marit, malgrat que no hi ha constància del seu pas per l’Assemblea Nacional. No és il·legal que els diputats contractin familiars, però la sospita en el cas dels Fillon és que Penelope no va exercir mai cap activitat professional.

    L’escàndol, al qual s’han sumat també altres irregularitats quan va ser senador, ha esquitxat la imatge d’home honest amb què l’ex primer ministre de Nicolas Sarkozy va aconseguir guanyar les primàries del seu partit per llançar-se a conquistar l’Elisi. També ha sembrat el pànic en la seva família política, que veu amenaçada una victòria que donava per descomptada.

Notícies relacionades

MÍTING A PARÍS / Els últims sondejos revelen que el centrista Emmanuel Macron li menja terreny i que podria ser l’exministre de François Hollande i no Fillon qui disputi a la ultradretana Marine Le Pen el poder al maig, a la segona volta de les presidencials.

    Acorralat per la tempesta, Fillon es va esforçar de valent diumenge en un míting a París. «No tinc por de res. Si em volen atacar, que m’ataquin directament, però que deixin la meva dona tranquil·la», va clamar.