Rússia diu que ha trobat fosses comunes a Alep amb desenes de cossos mutilats

"Hi ha molts cadàvers de sirians que van patir tortures", ha explicat un portaveu militar rus

 

  / REUTERS / KHALIL ASHAWI

1
Es llegeix en minuts

Rússia ha denunciat aquest dilluns la troballa de fosses comunes amb desenes de cossos mutilats i amb trets al cap a Alep, ciutat siriana alliberada la setmana passada per l'Exèrcit sirià.

"Trobem grans fosses comunes amb desenes de sirians que van patir tortures salvatges i represàlies. Molts cossos estan mutilats", ha dir Ígor Konaixénkov, portaveu militar rus. El general rus ha afegit que, "pel que es veu, això és només el principi".

"Els resultats de la primera inspecció dels barris d'Alep abandonats per l'anomenada oposició poden impressionar a molts", ha assegurat.

SET MAGATZEMS AMB MUNICIÓ

Moscou ha denunciat els últims mesos l'assassinat de nombrosos civils que volien abandonar Alep a través dels corredors humanitaris habilitats per l'Exèrcit rus a mans dels grups armats que controlaven l'est d'aquesta ciutat.

Al seu torn, Konaixénkov ha informat sobre la troballa de set magatzems amb prou munició per armar diversos batallons de combatents, i armament pesant abandonat com tancs, canons i llançadores de míssils.

TREBALL DE DESMINATGE

Notícies relacionades

Ara, els sapadors russos s'estan encarregant de desminar la infraestructura civil de la ciutat per facilitar el retorn dels seus habitants, ja que els gihadistes van col·locar mines per tot arreu, també en cotxes i joguines.

El president rus, Vladímir Putin, va felicitar divendres el líder sirià, Baixar al-Assad, per l'alliberament d'Alep i li va demanar centrar a partir d'ara els seus esforços en el diàleg polític amb l'oposició moderada.