Evacuats 47 nens atrapats en un orfenat d'Alep

Unicef adverteix que alguns dels menors es troben en estat crític per "les ferides i la deshidratació"

Súplica dels nens d’Alep perquè els treguin de la ciutat.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Unicef ha anunciat aquest dilluns que els 47 nens que estaven atrapats en un orfenat a l'est d'Alep han sigut finalment evacuats, però ha recordat que encara queden molts altres nens que necessiten "protecció immediata" en aquesta ciutat. Alguns dels nens evacuats es troben en "estat crític per les ferides i la deshidratació",  ha informat el director regional de l'oenagé, Geert Cappelaere.

A través de les xarxes socials, els nens d'aquest orfenat van fer la setmana passada una dramàtica crida per ser evacuats. "Per favor, facin que ens treguin d'aquí", va clamar Yasmine, una de les nenes de 10 anys. "Necessitem menjar i beure".

L'evacuació dels orfes, juntament amb milers de nens més de l'est d'Alep en els últims dies, suposa "un raig d'esperança enmig de la descoratjadora realitat dels nens de Síria", ha reconegut Capelaere, subratllant que la seva sortida "és un testimoni dels incansables esforços dels treballadors humanitaris en el terreny, que treballen contrarellotge pels nens i les seves famílies".

Reunificació de les famílies

Segons ha explicat, Unicef i altres oenagés estan ajudant en la reunificació dels nens que han sigut evacuats recentment amb les seves famílies i els ofereixen urgentment l'ajuda mèdica i la roba d'hivern que necessiten. Però l'oenagé alerta que molts altres menors, alguns separats de les seves famílies, encara segueixen a Alep i necessiten "protecció immediata".

Notícies relacionades

Per això ha alertat que "molts més nens vulnerables, inclosos altres orfes i nens separats de les seves famílies, encara segueixen a l'est d'Alep i necessiten protecció immediata".

"El conflicte a Síria s'acosta al seu sisè any. Ha desarrelat milions de persones, ha separat famílies i ha privat els nens del més bàsic per a la seva supervivència", ha lamentat Cappelaere, fent una crida a totes les parts a buscar "una solució política immediata a aquesta guerra". "Les vides de milions de nens més depenen d'això", ha remarcat.