Evacuada d'Alep la nena de 7 anys que ha tuitejat l'horror

Bana Alabed ha sigut treta de la ciutat juntament amb 1.500 persones més

alabed

alabed

1
Es llegeix en minuts

Bana Alabed, la nena siriana de 7 anys que ha estat explicant des de Twitter les conseqüències de la guerra Alep, ha sigut evacuada d'aquesta ciutat del nord de Síria. L'oenagé Syrian American Medical Society ha informat a través d'aquesta mateixa xarxa social que la nena ha sortit amb la seva família en un comboi que ha tret de l'est d'Alep 1.500 persones a bord de 21 autobusos.

Ahmd Trakakji, director de l'oenagé, ha mostrat una imatge de la nena somrient al costat d'un dels cooperants.

Bana Alabed s'ha fet famosa pels testimonis que ha anat publicant en anglès amb l'ajuda de la seva mare sobre les conseqüències de la guerra a l'est d'Alep i sobre com afrontava la vida en una zona marcada pels bombardejos i les penúries.

Al seu compte,  la petita, de 7 anys, i la seva mare han anat mostrant com la guerra destrossava el seu barri i com es trobava la família. El seu compte ha acumulat més de 320.000 seguidors i ha atret l'atenció de la premsa internacional. En les últimes setmanes, ha anat narrant de forma dramàtica la intensificació dels bombardejos sobre Alep i el patiment dels civils. També hi ha hagut molts dies de silenci.

Notícies relacionades

Al seu últim tuit, del 18 de desembre, la mare de la nena, Fathemah, demana a les autoritats turques que facin tot el possible per reprendre l'alto el foc per completar l'evacuació d'Alep. "Estem molt cansats", diu.