L'evacuació d'Alep es reprèn per etapes i de forma limitada

Diversos autobusos han entrat als barris de l'est de la ciutat després que el règim de Damasc i els rebels hagin arribat a un acord

 

  / EFE / GHITH SY

1
Es llegeix en minuts

Un nombre indeterminat d'autobusos han començat a entrar als barris assetjats de l'est d'Alep, sota la supervisió de la Mitja Lluna Roja i el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR), ha informat l'agència de notícies oficial SANA.

L'agència ha detallat que les organitzacions internacionals controlaran l'evacuació de "terroristes" i dels seus familiars del sud-est de la mateixa ciutat.

Notícies relacionades

La televisió del règim de Damasc ha informat que el Govern i els rebels ja han tancat un acord per evacuar inicialment 1.200 civils de l'est d'Alep i que un nombre similar sortiran també de les localitats d'Al-Foua and Kefraya, assetjades en aquest cas pels rebels, i on també han arribat vehicles i autocars de la Mitja Lluna Roja i el CICR.

Hores abans, no obstant, l'Observatori Sirià de Drets Humans havia informat que l'evacuació de civils es mantenia bloquejada perquè el Front de la Conquista de Llevant (antiga filial siriana d'Al-Qaida) impedia la sortida de persones de les poblacions de majoria xiïta de Fua i Kefraya.