Un espanyol detingut a Marràqueix per homosexual

L'home, de 70 anys, va ser arrestat en un hotel on estava amb el seu company marroquí

1280px-maroc marrakech jemaa-el-fna luc viatour

1280px-maroc marrakech jemaa-el-fna luc viatour

1
Es llegeix en minuts

Un homosexual espanyol va ser detingut dilluns a la ciutat de Marràqueix en companyia del seu company marroquí quan eren en un hotel, han informat aquest dijous a Efe activistes pro drets humans coneixedores del cas.

L'espanyol, de 70 anys, havia llogat una habitació en un hostal pròxim a la plaça Yamaa al-Fna, i estava en companyia d'un noi de 23 anys amb residència a Rabat.

Una dona que netejava a l'hotel els va sorprendre i els va delatar davant l'administrador de l'establiment, que al seu torn va posar el cas en coneixement de la policia, que no va trigar a detenir-los.

El cas, amb algunes variants, també ha aparegut en algunes webs informatives locals, com és el cas de 'Kech24.com'.

Les autoritats consulars espanyoles encara no n'han sigut informades, cosa que no és irregular, ja que la llei només obliga a fer-ho quan així ho sol·licita l'afectat, segons han dit a Efe fonts diplomàtiques espanyoles.

PENES DE PRESÓ

Teòricament, l'espanyol i el seu acompanyant ja haurien d'haver passat a disposició judicial, ja que la llei preveu 48 hores de termini perquè la policia així ho faci, però les fonts no van poder precisar aquest detall.

L'article 489 del Codi Penal marroquí castiga amb penes d'entre sis mesos i tres anys la comissió "d'actes contra natura amb individus del mateix sexe".

Notícies relacionades

L'article s'aplica igual a nacionals i a estrangers, encara que en els casos en què hi ha estrangers implicats (generalment europeus), solen ser expulsats del Marroc si el seu cas ha transcendit i ha generat "soroll mediàtic".

Precisament demà s'espera a la mateixa ciutat de Marràqueix la sentència d'un altre cas contra homosexuals que ha generat una gran expectació, al tractar-se de dues noies menors d'edat denunciades i jutjades per lesbianisme, un cas sense precedents al Marroc.