Trump assegura ara que està obert a no tocar parts clau de l'Obamacare

Les protestes contra el president electe continuen per tercer dia consecutiu a diverses ciutats dels EUA

Diverses ciutats dels Estats Units, entre elles Portland, Miami i Nova York, han protagonitzat noves protestes contra Donald Trump. / REUTERS / WILLIAM GAGAN / VÍDEO: ATLAS

Diverses ciutats dels Estats Units, entre elles Portland, Miami i Nova York, han protagonitzat noves protestes contra Donald Trump.
 

/

2
Es llegeix en minuts

El president electe dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat que està disposat a deixar parts intactes de la llei d'assistència sanitària del president Barack Obama. El famós Obamacare, un dels cavalls de batalla durant la campanya electoral de Trump, podria salvar alguns dels seus punts més rellevants, segons ha dit en una entrevista amb el 'Wall Street Journal'. Aquestes declaracions es coneixen al mateix temps que prossegueixen les protestes per diverses ciutats de tot el país contra la seva elecció per tercera nit consecutiva.

Trump ha indicat que mantindrà la prohibició de les asseguradores que neguen la cobertura de condicions preexistents. També vol permetre que els adults joves estiguin assegurats amb les cobertures dels seus pares.

"M'agraden molt", ha indicat sobre dos pilars de la llei del 2010.

Ha sigut la seva reunió amb Obama dijous a la Casa Blanca el que li ha fet reconsiderar les seves crides a una substitució total de l'Obamacare, segons ha declarat al rotatiu novaiorquès.

SUBSCRIPCIONS RÈCORD

En una altra entrevista amb la CBS, Trump ha comentat que les parts del projecte de llei de salut d'Obama que "tractaria de mantenir" eren "els actius més forts". Ha afegit que si bé el projecte de llei seria derogat i reemplaçat, els canvis proporcionarien als nord-americans "una gran assistència sanitària per molt menys diners".

Curiosament, l'endemà de les eleccions es van registrar més de 100.000 sol·licituds d'assegurança sanitària, la inscripció més elevada d'aquest any, segons va anunciar l'administració Obama. Al voltant de 22 milions de nord-americans es quedarien sense cobertura mèdica si la llei fos derogada, va afegir la Casa Blanca. Els republicans del Congrés han votat més de 50 vegades per desfer la llei.

Notícies relacionades

No sembla ser l'única renúncia abans de començar de Trump. Quan el 'Wall Street Journal' li pregunta si posaria en pràctica la promesa de campanya de nomenar un fiscal especial per investigar la seva oponent demòcrata, Hillary Clinton, sobre el seu ús d'un servidor de correu electrònic privat mentre era secretària d'Estat, Trump va dir: "No és un tema que he pensat gaire. Vull resoldre abans assumptes de sanitat, ocupació, control de fronteres i la reforma tributària".

Mentrestant, les protestes van continuar a diverses ciutats per l'elecció de Trump. Hi va haver milers de persones que van sortir als carrers a Miami, Atlanta, Filadèlfia, Nova York, San Francisco i Portland. És la tercera nit en què es criden consignes contra el president electe.