LA PLAGA DE LA DROGA

La policia d'Ohio publica unes fotos d'una parella amb sobredosi davant un nen

Les imatges publicades a la pàgina de Facebook del departament pretenen conscienciar sobre els efectes de l'heroïna

drogotas-cityofeastliverpool

drogotas-cityofeastliverpool

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Les fotos d'una parella amb evidents signes d'haver patit una sobredosi d'heroïna a l'interior del seu cotxe, amb un nen de 4 anys observant l'escena des del seient posterior, han aconseguit l'objectiu que buscaven: causar un gran impacte social. Les imatges van ser difoses pel departament de policia d'un petit poble d'Ohio amb l'objectiu de demostrar el mal que causa la droga.

La policia de la ciutat d'East Liverpool va publicar les fotos a la seva pàgina de Facebook, el 8 de setembre, amb un informe sobre l'incident que va portar a l'arrest de James Acord i Rhonda Pasek, acusats de maltractament infantil. El menor és el fill de la dona.

"Som conscients que alguns es podran sentir ofesos per aquestes imatges i per això ho lamentem sincerament, però és el moment que la gent que no consumeix droga vegi a què ens enfrontem diàriament", va afirmar la policia en un comunicat a la seva pàgina de Facebook.

"El verí conegut com a heroïna ha castigat moltes comunitats, no només la nostra, la diferència és que nosaltres desitgem combatre aquest problema fins que desaparegui i si això significa que ofenem algunes persones durant el camí estem preparats per a això", va afegir el departament.

MISSATGE VIRAL

Les fotos mostren Acord, de 50 anys, i Pasek, de 47, desmaiats als seients davanters del seu Ford Explorer, mentre el petit mira fixament a la càmera des del seient del darrere.

El post ha sigut compartit gairebé 30.000 vegades i ha generat uns 5.000 comentaris a Facebook, a penes tres dies després de la seva publicació. Alguns comentaris critiquen que no se li hagi pixelat la cara del petit.

Notícies relacionades

Segons l'informe policial que acompanya les fotos, un agent que conduïa el seu cotxe particular es va acostar al vehicle d'Acord després de veure que circulava erràticament. Segons el testimoni de l'agent Kevin Thompson, Acord li va dir, d'una manera gairebé inintel·ligible, que intentava portar Pasek a l'hospital, abans de caure inconscient. Ella també estava inconscient, i per això tots dos van ser portats a urgències.

El petit va ser posat sota custòdia dels serveis de protecció del comtat.