L'Estat Islàmic reivindica l'atemptat de Niça

L'autor de l'atemptat a Niça era un "soldat de l'EI", segons l'agència de notícies Amaq, vinculada als gihadistes

L’ISIS reivindica l’atemptat de Niça. / FOTO: REUTERS/JEAN PIERRE AMET VIDEO:ATLAS

L’ISIS reivindica l’atemptat de Niça.
mbenach34706427 topshot   forensics officers and policemen look for evidence160715211830

/

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

L'Estat Islàmic s'ha atribuït l'autoria de l'atemptat de Niçaque ha costat la vida almenys a 84 persones, segons ha fet saber l'organització terrorista a través d'un comunicat publicat per l'agència Amaq, vinculada als gihadistes. El Govern francès està intentant confirmar la veracitat de la reivindicació, segons informa Reuters.

En el comunicat, el terrorista de Niça és descrit com “un soldat de l'Estat Islàmic”, és a dir com un individu que va jurar lleialtat a l'organització gihadista des de l'estranger. 

L'atacant, un tunisià de 31 anys que no estava fitxat per raons de radicalisme, va conduir dijous passat un camió contra la multitud que havia anat a presenciar els focs artificials durant la festa del 14 de juliol.

Notícies relacionades

Daesh ha reivindicat la matança 30 hores després de l'atac i quan França inicia aquest dissabte els tres dies de dol nacional decretats pel president François Hollande. D'altra banda, la prefectura de Niça ha anul·lat per raons de seguretat la cerimònia d'homenatge a les víctimes prevista aquest dissabte, segons ‘Le Figaro’.

De manera paral·lela, la investigació sobre l'atemptat ha portat a detenir quatre persones. Segons l'AFP, són quatre homes, tres dels quals han sigut detinguts aquest dissabte i el quart va ser arrestat divendres. L'operació l'han portat a terme cap a les 6.00 hores agents de les forces especials de la policia francesa, assenyala el diari ‘Nice Matin’.