REPERCUSSIONS DEL 'BREXIT'

Boris Johnson renuncia a substituir David Cameron

Els ministres de Justícia i Interior rivalitzen pel lideratge 'tory'

 

  / AFP / LEON NEAL

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Sorpresa total al Partit Conservador per la substitució de David Cameron. L'exalcalde de Londres Boris Johnson acaba de renunciar a presentar la seva candidatura al lideratge dels 'tories'. Sí que ho ha fet en canvi el ministre de Justícia, Michael Gove, una altra de les cares visibles de la campanya del 'brexit'.

L'anunci de Gove ha sigut la primera sorpresa del matí. "He arribat a la conclusió que Boris no pot assumir el lideratge o construir un equip per a la tasca que ens espera", ha dit Gove. El ministre ha recordat que va dir moltes vegades que no aspirava a convertir-se en primer ministre, però que tot el que ha passat des de dijous després del referèndum ha pesat molt en la seva decisió. Hores més tard, ha arribat la renúncia de Johnson.

Notícies relacionades

També la ministra de l'Interior, Theresa May,  considerada una figura de consens, ha anunciat la seva candidatura. "Després del referèndum de la setmana, el nostre país necessita un dirigent que sigui fort i reconegut per travessar aquest període d'incertesa econòmica i política i per negociar en els millors termes la sortida de la Unió Europea", ha escrit May al diari 'The Times'.

Malgrat estar alineada amb Cameron en la campanya a favor de la permanència a la UE, May ha deixat clar el seu compromís amb el 'brexit'. "Brexit' significa 'brexit", ha dit.