¿Qui és Omar Mateen, l'autor de la massacre d'Orlando?

El presumpte autor de la matança és un nord-americà fill d'afganesos que odia els homosexuals

icoy34250657 omar mateen was identified by authorities as the s160612171343

icoy34250657 omar mateen was identified by authorities as the s160612171343

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Omar Mateen. Aquest és el nom amb què, poques hores després de la matança al club Pulse d'OrlandoPulse d'Orlando, es va identificar l'autor de l'atac. Amb igual rapidesa es van anar coneixent detalls de la seva vida. Segons els mitjans nord-americans, Mateen és un individu de 27 anys -algunes fonts deien 29- que treballa com a guarda de seguretat, motiu pel qual té accés a armes i ha sigut entrenat per fer-les servir .

Fill d'emigrants afganesos als Estats Units, Omar és un musulmà que resideix a la localitat de Port Saint Lucie, situada a 200 quilòmetres al sud d'Orlando i 185 al nord de Miami. Està divorciat i té un fill de tres anys. La seva exdona ha declarat a la premsa nord-americana que Mateen era una persona "inestable" i que li pegava.

Tot apunta que el jove professava un odi visceral als homosexuals. De fet, el seu pare ha declarat als mitjans que mesos enrere es va posar "rabiós" al veure al carrer dos homes besant-se. Ara com ara, aquesta sembla la principal motivació per a l'atac al Club Pulse, un dels locals emblemàtics del col·lectiu LGBTI a Florida.

Notícies relacionades

De les xarxes socials, els mitjans han pogut recuperar 'selfies' que el jove s'havia fet amb diferents uniformes i tallats de cabells. 

Encara es desconeix si havia patit algun procés de radicalització gihadista o si estava en contacte amb algun grup terrorista. Això no ha evitat que un compte afí a l'Estat Islàmic pengés a les xarxes socials un tuit en què alabava la seva figura, encara que en cap moment reivindica l'atac ni diu que fos un dels seus membres.