El club Pulse: un lloc emblemàtic per al col·lectiu LGTBI als EUA

L'escenari de la matança era un establiment que s'anunciava com el local "més calent d'Orlando"

mbenach34247308 man04  orlando  united states   12 06 2016   a han160612111910

mbenach34247308 man04 orlando united states 12 06 2016 a han160612111910 / UNIVISION FLORIDA CENTRAL HAND

1
Es llegeix en minuts

El club Pulse Orlando Nightclub, escenari de la massacre on 50 persones han sigut assassinades a trets, és un dels locals emblemàtics de la causa de les persones del col·lectiu LGBTI no només a Florida, sinó també als EUA.

"Un univers de diversió i de fantasia, el club més calent d'Orlando". Així es presenta el club Pulse a la seva pàgina web, on acompanya el missatge amb nombroses fotos de persones de festa, algunes de les quals són pujades de to. El club és conegut també pels seus espectacles amb 'drag queens'.

L'establiment va ser fundat el 2004 arran d'un drama familiar: la seva cofundadora i copropietària, Barbara Poma, pertanyent a una família italoamericana, explica a la web com el 1991 va perdre el seu germà, mort a causa de la sida.

Per a aquesta dona es tractava de rendir homenatge a un ésser estimat desaparegut prematurament removent les consciències sobre la causa de les persones LGBTI i promovent la prevenció del virus de la sida.

XARXA MOLT DINÀMICA

Notícies relacionades

El club Pulse forma part d'una xarxa comunitària molt dinàmica a Florida. Fins i tot promocionava els Gay Games que s'havien de celebrar a París l'agost del 2018, un esdeveniment esportiu de caràcter mundial. Per organitzar-se la celebració la ciutat d'Orlando es va presentar com a candidata. Aquest diumenge, mitjançant el seu compte a Twitter, llançava peticions per ajudar els que van anar a donar sang, alhora que prometia proporcionar informació així que la tingués.

L'Administració nord-americana del president Barack Obama ha fet de la defensa de les persones del col·lectiu LGBTI als EUA i a tot el món una de les seves prioritats. De fet, els comportaments i actituds han evolucionat molt als EUA respecte a l'homosexualitat, com ho demostra el reconeixement legal del matrimoni homosexual a tots els estats del país.