INVESTIGACIÓ EN MARXA

Espanya condemna l'assassinat del president de la comunitat gai a Hondures

René Martínez va ser trobat mort amb signes de tortura l'endemà d'haver desparegut al nord del país

ren-martnez-honduras

ren-martnez-honduras

1
Es llegeix en minuts

El Govern espanyol ha condemnat aquest dilluns l'assassinat del president de la comunitat lèsbica, gai, bisexual, transgènere i intersexual (LGBTI) a HonduresRené Martínez, i ha ofert tot el seu suport al país centreamericà per adoptar les mesures necessàries que garanteixin la seguretat.

En un comunicat del Ministeri d'Exteriors, l'Executiu trasllada el seu condol als familiars de la víctima així com al poble hondureny.

Martínez, president de la comunitat LGBTI a San Pedro Sula, al nord d'Hondures, va ser trobat mort l'endema d'haver desaparegut, l'1 de juny, en una barriada del sector de Choloma, al nord del país. Va ser assassinat amb acarnissament, li van desfigurar la cara, va ser estrangulat i en diverses parts del seu cos tenia senyes d'haver sigut torturat.

René Martínez era un reconegut activista del Partit Nacional, amb el qual aspirava a aconseguir un càrrec polític per lluitar pels drets de la comunitat LGTBI.

Un portaveu de la Policia hondurenya ha informat que hi ha una investigació oberta en la qual compten amb el suport de policies colombians i un equip d'experts dels Estats Units.

VIOLÈNCIA CONTRA EL COL·LECTIU

Notícies relacionades

El Govern espanyol confia que les autoritats d'Hondures realitzin una "ràpida i exhaustiva" investigació que porti els responsables de l'assassinat davant la justícia perquè, assenyala en el comunicat, "la lluita contra la impunitat és exigència ineludible de tota estratègia de reducció de la violència".

Més de 170 membres de la comunitat LGBTI han sigut assassinats a Hondures entre el 2011 i aquest any, segons xifres del Comissionat dels Drets Humans.