EL REPTE GIHADISTA

L'Estat Islàmic atempta contra una penya del Reial Madrid a l'Iraq

Almenys 12 joves iraquians moren a la localitat de Balad després de ser metrallats per terroristes

L'Estat Islàmic atempta contra una penya del Reial Madrid a l'Iraq

STRINGER (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

A les parets del cafè Al Furat, fotos de jugadors celebrant títols, pòsters del Zinedine Zidane entrenador alçant els braços o en posat pensatiu, i pancartes escrites en àrab on, en color lila sobre fons blanc, emulant l'escut madridista, es mostrava la seva passió pel Reial Madrid. Així era la penya madridista batejada 'Els blancs', de Balad, una localitat de la província de Saladino, al nord de Bagdad. En realitat, així era fins ahir. Perquè aquest escenari, on desenes de nois iraquians trobaven un dels pocs llocs de diversió en un Iraq assolat per la violència, va canviar dijous a mitjanit quan l'urpa terrorista va irrompre al lloc sembrant-lo de mort, bassals sang, vidres trencats i casquets de bala.

Almenys 12 joves que eren al local van morir en l'atac armat perpetrat per un comando terrorista de l'Estat Islàmic. L'atac es va produir quan un grup d'almenys tres homes armats va assaltar el local, que a aquella hora estava ple de joves, la majoria xiïtes. Els atacants van començar a metrallar els assistents i van causar almenys 25 ferits. 

Els terroristes van fugir. La policia de la localitat va llançar una operació de recerca i va acabar acorralant-ne un, que va fer esclatar el cinturó explosiu que duia adossat al cos i va causar la mort a dos policies i dos membres d'una milícia civil. Un altre dels terroristes va ser capturat en una casa pròxima pels habitants de la localitat, que el van cremar viu i el van penjar de cap per avall d'un fanal. 

Hores més tard, l'organització gihadista va fer públic un comunicat en què s'atribuïa aquest i altres atacs. 

El Reial Madrid ha fet un comunicat oficial lamentant "profundament" l'atac i ha anunciat que demà els jugadors lluiran un braçal negre com a senyal de dol per les víctimes. "El madridisme d'arreu plora avui pels seus aficionats, a qui no oblidarà", assenyala el text del club.

El president de la penya, Ziad Subhan, va explicar al diari 'As' que el cafè és lloc de reunió d'aficionats madridistes que, quan no hi ha Lliga en directe, veuen junts partits vells del seu club. Subhan va assenyalar que "a l'Estat Islàmic no li agrada el futbol. Creuen que és antiislàmic. Per això fan atacs així. És una tragèdia terrible".

Notícies relacionades

Aquesta no és la primera ocasió en què els terroristes de l'Estat Islàmic ataquen el futbol, ja sigui a qui el practica o a qui el segueix com a aficionat, ja que consideren que l'esport és una activitat contrària a la fe. 

El març passat, un terrorista va atemptar durant l'entrega de premis d'un torneig de futbol aficionat a la localitat d'Iskandariya i va matar 30 persones, moltes d'elles nens que acabaven de jugar.