AL SUD DE PARÍS

França investiga un suposat suïcidi retransmès per Periscope

La fiscalia d'Évry obre diligències després que una noia es llancés a les vies en una estació de trens

17503317864 cb20e755c8 b

17503317864 cb20e755c8 b

1
Es llegeix en minuts

Fiscals francesos han obert una investigació després que una noia transmetés aparentment el seu suïcidi a Periscope, l'aplicació per a mòbils que permet als usuaris transmetre en directe als seus seguidors.

La fiscalia d'Évry, un suburbi del sud de París, ha declarat que la investigació es va iniciar després que la noia es llancés a les vies en una estació de trens aquest dimarts a la tarda i morís.

"Una vegada que els primers resultats de l'anàlisi del  mòbil de la víctima i de les dades de l'aplicació Periscope siguin coneguts, els investigadors intentaran establir el motiu de l'acte i, si això falla, ampliaran la investigació iniciada", ha assenyalat la fiscalia en un comunicat.

La mateixa font ha indicat que la noia, nascuda el 1997, també havia enviat un text a persones pròximes a ella abans de morir per explicar-los les seves intencions.

Segons les primeres indagacions, la víctima "hauria evocat una violació i assenyalat un agressor" durant la transmissió, ha afirmat una font judicial, que ha volgut ser molt prudent sobre la realitat d'aquests fets.

EXTRACTES A YOUTUBE

En extractes de la retransmissió que han aparegut a Youtube, l'adolescent, de cabells foscos, amb aparentment un miler de seguidors a Periscope, afirma: "El vídeo que faré ara... no és per crear soroll, sinó per fer reaccionar la gent, per obrir-los la ment i res més".

El conjunt de 15 minuts d'extractes -que mostren continus missatges dels seus seguidors- comença amb la noia parlant a la càmera, i acaba amb la càmera apuntant cap amunt als vagons de tren. Un tros només mostra missatges amb pantalla en negre i soroll de fons.

REACCIÓ DE TWITTER

Notícies relacionades

Twitter, la xarxa social que va llançar l''app' de Periscope l'any passat, ha indicat que no comenta casos individuals, però en una declaració per correu electrònic un portaveu ha afirmat: "Aquest contingut ja no és a la plataforma".

A principis d'any, els mitjans van informar del cas d'un noi de 21 anys que aparentment va filmar la seva pròpia mort en un tiroteig en un club de 'strippers' a Periscope.