POLÈMICA AL PAÍS TRANSALPÍ

Itàlia cobreix estàtues de nus durant la visita del president de l'Iran

Les autoritats van accedir a una petició de la delegació persa de tapar diverses escultures dels Museus Capitolins per evitar ferir la sensibilitat de Hassan Rouhani

 

  / AP / GIUSEPPE LAMI

1
Es llegeix en minuts
IRENE SAVIO / ROMA

Els antics romans es deuen estar regirant a les seves tombes. Segons revela aquest dimarts la premsa italiana, diverses estàtues dels Museus Capitolins de Roma, on dilluns el primer ministre italià, Matteo Renzi, va rebre el president iranià, Hassan Rouhani, van ser tapades amb teles, i fins i tot blocs de contraxapat tou, per evitar ferir la sensibilitat del mandatari persa. 

La decisió, segons va publicar el diari Il Messaggero, remetria a una petició de la delegació iraniana, ja que no els agradava que a les fotografies oficials apareguessin imatges de nus i l'enorme escultura eqüestre en bronze de Marc Aureli, una de les millors peces d'aquell museu. 

Més enllà de les ironies, el cas amenaça de convertir-se en un verdader maldecap per a Renzi, que ha sigut criticat per diversos polítics pertanyents a l'ala més esquerrana del seu partit, el Partit Democràtic (PD). “Vostè és un súbdit”, li han dit.

“El respecte per altres cultures no pot suposar la negació de la nostra”, va atacar el diputat dretà de Força Itàlia Luca Squeri

En efecte, visiblement satisfets per ser Itàlia la primera etapa del viatge de Rouhani a Europa després del final de les sancions, els líders italians no han escatimat en facilitats durant la visita dels iranians.

EL VI, RETIRAT DEL DINAR

Notícies relacionades

Tant, que Sergio Mattarella, el president italià, també va acceptar retirar el vi de la taula, en el seu dinar amb el seu homòleg iranià, cosa a la qual es van negar les autoritats de França, país al qual el mandatari persa volarà aquest matí. 

Així i tot, no és la primera vegada que un mandatari italià altera obres d'art d'importància mundial. El 2010, Silvio Berlusconi, llavors primer ministre, havia ordenat afegir un penis a l'estàtua de Mart de Palazzo Chigi.

Temes:

Iran Itàlia