EL GIHAD A EUROPA

França identifica el tercer kamikaze que va atemptar a la sala Bataclan

Es tracta de Foued Mohamed-Aggad, de 23 anys, nascut a Estrasburg i que va viatjar a Síria el 2013

La seva mare va rebre un SMS procedent de Síria anunciant-li que el seu fill havia mort "com un màrtir" a París

Tercer kamikaze del Bataclan

Tercer kamikaze del Bataclan

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

Els investigadors francesos han identificat el tercer kamikaze de la sala Bataclan on van morir 90 persones durant els atemptats del 13 de novembre. Es tracta de Foued Mohamed-Aggag, un jove de 23 anys nascut a Estrasburg, a l'est de de França, que havia viatjat a Síria a finals del 2013. La identificació ha sigut possible després de comparar el seu ADN amb el d'alguns membres de la seva família. La mare havia rebut un SMS enviat des d'un número de telèfon sirià anunciant-li que el seu fill havia mort “com un màrtir” a París, segons la cadena BFMTV.

Segons el diari 'Le Parisien', aquest gihadista procedent d'una barriada d'Estrasburg va viatjar a combatre a Síria amb el seu germà gran i un grup d'amics que, la majoria, van tornar a França i van ser detinguts la primavera del 2014 mentre ell es va quedar allà. Tots havien sigut reclutats per Mourad Farès, un dels principals captadors de gihadistes francesos a través de les xarxes socials.

NOTÍCIES DIÀRIES

La mare del kamikaze, nascuda a la localitat marroquina d'Oujda, ha assegurat al mateix diari que regularment tenia notícies del seu fill i que fa poc li havia donat diners perquè pogués sortir de Síria.

“Tinc notícies cada dia. No explica res del que fa. Està amb la seva dona a Síria”, li hauria dit al seu fill gran, Karim, actualment a la presó. Segons BFMTV, va ser la mare qui va alertar la policia del missatge de text rebut des de Síria.

RETORN ESCALONAT

Juntament amb el seu germà, Mohamed-Aggad formava part d'un grup d'una desena de persones que van deixar el barri estrasburguès el desembre del 2013 per anar a Síria via Frankfurt, on van agafar un avió fins a Antalya (Turquia).

Notícies relacionades

Dos d'ells van morir a Síria i set van tornar a França escalonadament. Durant la investigació judicial, aquests últims van declarar que hi havien anat per motius humanitaris i que es van trobar davant els horrors que viu el país i van tornar a França.

Els altres dos terroristes que van irrompre a trets a la sala de concerts Bataclan el 13-N ja havien sigut identificats prèviament com a Omar Ismaïl Mostefaï, un francès de 29 anys nascut a la regió parisenca, i Samy Amimour, de 28 anys, procedent de la perifèria de París. També ells havien viatjat a combatre a Síria.