John el gihadista ha mort en un bombardeig dels EUA, segons la BBC

Un responsable nord-americà afirma amb "un alt grau de certesa" que l'atac ha acabar amb la vida del botxí de l'Estat Islàmic

1
Es llegeix en minuts

 

Els Estats Units han llançat aquesta matinada un atac aeri a Síria amb un objectiu: el militant de l'Estat Islàmic conegut com a John el gihadista, que s'ha fet tristament famós per aparèixer en nombrosos vídeos de l'execució d'ostatges occidentals. Segons ha informat la BBC, un alt responsable militar nord-americà ha afirmat que hi ha "un alt percentatge de certesa" que el terrorista hagi mort en el bombardeig.

 

 

 

En la mateixa línia, un alt càrrec citat per Fox News ha assegurat que els EUA estan "un 99% segurs" que el terrorista ha mort. Segons una font oficial dels EUA citada per l'agència Reuters, el britànic Mohammad Emwazi, àlies 'John el gihadista', ha mort en l'atac. El Pentàgon ha apuntat, per la seva part, que encara està confirmant l'efectivitat de l'ofensiva, llançada a la ciutat siriana de Raqqa, feu de l'Estat Islàmic.

Si es confirma la seva mort, seria un important punt a favor de l'Administració de Barack Obama i un cop per a l'Estat Islàmic. 

SÍMBOL DE LA BRUTALITAT DE L'EI

Vestit completament de negre, amb la cara tapada, John el gihadista s'ha convertit en un símbol de la brutalitat de l'EI i un dels terroristes més buscats del món. Emwazi va participar en els vídeos que mostraven les execucions dels periodistes nord-americans James Foley i Steven Sotloff; del cooperant nord-americà Peter Kassig, dels cooperants britànics David Haines i Alan Henning, i del periodista japonès Kenji Goto, entre altres ostatges.

Notícies relacionades

Els detalls de l'operació encara no són clars. Les fonts oficials han apuntat que l'ofensiva ha sigut fruit d'una feina de dies. Encara s'ha d'aclarir com els EUA van conèixer la ubicació de John el gihadista i com va planejar l'operació.

L'atac es produeix en un moment en què Washington busca augmentar la pressió sobre l'Estat Islàmic, que controla importants parts de Síria i l'Iraq